Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Η αστυνομία του Τόσκα με τον ακροδεξιό δήμαρχο Χίου σπάνε την απεργία των ΟΤΑ


Με μια κίνηση πρωτοφανή για τα δεδομένα της Χίου, με την συνοδεία των ΜΑΤ και ουσιαστικά υπό την προστασία τους άνοιξε το αμαξοστάσιο του δήμου Χίου στην περιοχή του Γρου κι άρχισε η αποκομιδή τρων απορριμμάτων, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό την κατάληψη και περιφρούρηση του χώρου από τους συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας.

Η «επιχείρηση ανακατάληψης» του αμαξοστασίου έγινε στις 5.30 το πρωί της Παρασκευής, 23 Ιουνίου 2017, με την παρουσία δύναμης μιας κλούβας των ΜΑΤ και όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Μπελέγρη.

Μετά την «επιχείρηση» της αστυνομίας από το αμαξοστάσιο βγήκαν έξι απορριμματοφόρα από το σύνολο των 17, τα οποία με πληρώματα από το μόνιμο προσωπικό άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού.

Σφοδρή αντίδραση από την Λαϊκή Συσπείρωση

Την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα τους κ.κ. Βουρνού και Μπελέγρη δείχνει η Λαϊκή Συσπείρωση ως υπεύθυνους της «επιχείρησης ανακατάληψης», αποδίδοντάς τους τον χαρακτηρισμό «φαρισαίοι και υποκριτές», ενώ καταγγέλλει – συνάμα – το πρωτοφανές «δήμαρχος να ηγείται της κρατικής βίας».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΛΑΣ έχει ως ακολούθως:

«Πέσανε οι μάσκες της δημοτικής αρχής Βουρνού. Με τα ΜΑΤ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους.

Τα ξημερώματα, σαν τους κλέφτες, το επιτελείο Βουρνού με επικεφαλής τον ίδιο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, με συνοδεία  κλούβας των ΜΑΤ, έσπασαν την απεργία των συμβασιούχων στο αμαξοστάσιο του δήμου Χίου, απειλώντας ξεδιάντροπα.

Φαρισαίοι και υποκριτές μια μέρα πριν εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους συμβασιούχους και τους έδιναν συγχαρητήρια, σήμερα απέδειξαν το πόσο καλοί μαθητές είναι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του κράτους βίας που υπηρετούν

Ως Λαϊκή Συσπείρωση τους καταγγέλλουμε και λέμε ξεκάθαρα:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει· του λαού η πάλη θα την σπάσει, αλλά και θα οδηγήσει στα σκουπίδια τέτοιες ανάλγητες πολιτικές μαζί με αυτούς που τις υπηρετούν.

Αυτό που συνέβη γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της Χίου. Δήμαρχος να ηγείται της κρατικής βίας. Γι’ αυτό και πρέπει να βγάλει ο χιώτικος λαός συμπεράσματα και να τους πληρώσει με το ανάλογο πολιτικό νόμισμα.

Ντροπή τους».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...