Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ο απόλυτος εκβιασμός της Μπανανίας συνεχίζεται...Ντομπρόβσκις: Προϋπόθεση η αθώωση των δικών μας στο ΤΑΙΠΕΔ για την εκταμίευση της δόσης


Ο απόλυτος εκβιασμός της Μπανανίας συνεχίζεται.Από το πρωί τα υπόγεια των βόθρων του Μαξίμου προσπαθούσαν με non paper να πείσουν πως "θα υπάρξει μεν μια μικρή καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης,αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας".Έλα ντε όμως που έρχεται ο Ντομπρόφσκις και λέει πως "αν δεν καταργήσετε εντελώς την - όποια - δικαιοσύνη στη χώρα σας και δεν αμνηστεύσετε τους υπαλλήλους μας,δόση γιοκ"!

Σαν να μην έφτανε αυτό,οι..."αριστεράντζες" μας ψάχνουν να βρουν τρόπους...να κάνουν πράξη την απαίτηση των δανειστών γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η δόση...οι καρέκλες και τα μισθά!Την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το ζήτημα με τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εκταμιευθεί εγκαίρως η επόμενη δόση των δανείων για την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
O B. Nτομπρόβσκις ανέφερε ότι χθες το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».
Σήμερα στις Βρυξέλλες συνεδριάζει το Euroworking Group, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα η εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, ύψους 7,7 δισ. ευρώ. Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αρκετές είναι οι χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση για την τελική έγκριση της εκταμίευσης, την επίλυση από τις ελληνικές αρχές του ζητήματος με τις διώξεις κατά τριών στελεχών των θεσμών που είχαν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο ΤΑΙΠΕΔ.
Υπενθυμίζεται ότι η τελική τυπική έγκριση της εκταμίευσης αναμένεται να δοθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...