Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σώζουν τον Τσίπρα. Ή διαφορετικά στα δύσκολα το μνημονιακό μπλοκ γίνεται ένα!


Του Σπύρου Γουδέβενου          

Περιληπτικά για να καταλάβει όποιος δεν έχει πάρει χαμπάρι την ουσία της απεργίας στις καθαριότητες των δήμων που έληξαν άδοξα σήμερα. 10.000 συμβασιούχοι στους Δήμους, πολλοί από αυτούς εργαζόμενοι στην καθαριότητα επί σειρά ετών κάλυπταν διαρκείς ανάγκες των δήμων αλλά όμηροι των μνημονίων ποτέ δεν έγιναν "αορίστου χρόνου" και σήμερα παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα απολύονται. Η κυβέρνηση με την τροπολογία που φέρνει σώζει μόνο 2.500 από αυτούς μέσω του χρονοβόρου ΑΣΕΠ (άρα και αυτοί θα δοκιμάσουν για ένα διάστημα την ανεργία) και 7.500 θα βρεθούν στον δρόμο κυριολεκτικά.

Στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οριακή πλειοψηφία έχουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος, ενώ ισχυρή εκπροσώπηση έχουν συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) και στην Λαϊκή Ενότητα (ΜΕΤΑ).

Με το άκουσμα της απόλυσης των 10.000 συμβασιούχων ακόμα και οι μνημονιακή πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το βάρος 10.000 απολύσεων στήριξε τον απεργιακό αγώνα. Μετά την τροπολογία-κοροϊδία Σκουρλέτη τα πράγματα είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα αφού μη μπορώντας να τους επιστρατεύσει, έπρεπε να παραβιάσει την μνημονιακή συμφωνία και να προσλάβει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Μέχρι και την απειλή στρατού που θα μάζευε σκουπίδια έπαιξαν από εχθές πράγμα που ήταν ανέφικτο στην πραγματικότητα.

Και εκεί που ο Τσίπρας έπρεπε είτε να αφήσει την χώρα να πνιγεί στα σκουπίδια, είτε να γίνει απείθαρχος στους δανειστές, ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ έδωσαν εντολή στους συνδικαλιστές τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ να καταψηφίσουν την αυτονόητη πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων στην εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πήρε 5 ψήφους ( από ΚΚΕ, ΛΑΕ) και 5 κατά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ). Και λόγω ισοψηφίας δεν πάρθηκε απόφαση, ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις και πλέον το Γενικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει για να αποφασίσει!

ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, όταν κινδύνεψε να χαλάσει η μνημονιακή συμφωνία με τους δανειστές στοιχήθηκαν με τον μνημονιακό Τσίπρα, δείχνοντας ότι όλοι μαζί είναι απλά τσιράκια των δανειστών!

Τιμή στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και την Λαϊκή Ενότητα που έμειναν μόνοι να υπερασπιστούν 10.000 συμβασιούχους που οι περισσότεροι δυστυχώς θα απολυθούν!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...