Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ "ΜΑΥΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!


Του Βασίλη Πολυχρόνη                 

 Δέκα χιλιάδες (10.000) εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Ο.Τ.Α. χάνουν μέσα σε μια νύχτα τη δουλειά τους.Δέκα χιλιάδες που οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,με το τρικ των συμβάσεων αορίστου χρόνου,τους είχαν σε ιδιότυπη ομηρία και δεν τολμούσαν να λύσουν το πρόβλημα παρόλο που αυτοί οι εργαζόμενοι κάλυπταν και ικανοποιούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.Δέκα χιλιάδες που παρέμειναν σε ομηρία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (της..."αριστεράς" ντε),καθώς ούτε αυτή δεν τόλμησε να δώσει λύση στο μέγα θέμα των συμβασιούχων κι ας το είχε πολύ ψηλά στην προεκλογική της ατζέντα (θα μου πείτε,η πρώτη ή η τελευταία υπόσχεση του μορφώματος που...γράφτηκε στο χιόνι είναι αυτή).Δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι,οι περισσότεροι οικογενειάρχες θα πεταχτούν στο δρόμο σαν καμένα αποτσίγαρα μη έχοντας κανένα μέλλον!

Κάποτε,το 2013 όταν ο Σαμαράς έριξε "μαύρο" στην ΕΡΤ κι έμειναν χωρίς δουλειά 2.500 εργαζόμενοι,ξεσηκώθηκε - κκαι πολύ καλά έκανε - όλο το σύμπαν κι έδειξε τη μεγαλειώδη αλληλεγγύη του.Τώρα που πέφτει "μαύρο" στην καθαριότητα,στην ομαλή λειτουργία των Δήμων και στις ζωές 10.000 οικογενειαρχών θα μείνουμε απαθείς?

Υ.Γ. Οι δικαιολογίες του τύπου "τα κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους" είναι για..."νάχαμε να λέγαμε".Η κυβέρνηση αυτή κλείνει πια 2,5 χρόνια,δεν μπορούσε να κάνει έναν σχεδιασμό για το θέμα?Ακόμα,αυτοί οι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες,συνεπώς δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.Αλλά ξέχασα,τα τέλη που μαζεύονται πρέπει να κατατίθενται στο λογαριασμό των Ο.Τ.Α. στη ΤτΕ ώστε...να πληρωθεί κάποιο ρέπος ή ομόλογο!

Λύση βρίσκεται,βούληση και θέληση δεν υπάρχει για λύση!Όλοι οι πολιτικάντηδες βολεύονται με τη διαρκή ομηρία των εργαζομένων για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα!   Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...