Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Η υπόθεση της σύγκρουσης με ένα σύστημα εξουσίας είναι πολύ σοβαρή για να αφήνεται σε γραφικούς Βοναπάρτηδες


Του Θέμη Τζήμα          

Δεν είμαι βέβαιος αν αξίζει κανείς να σχολιάσει το χτεσινό γελοίο σόου της Κωνσταντοπούλου ή την ακόμα πιο αήθη επίθεση στο Γλέζο. Ωστόσο επειδή πολλές επιθέσεις δέχεται αυτό που ορθώς ο λαος αντιλήφθηκε ως "αντιμνημόνιο" να πούμε το εξής: η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας είναι -ένα βασικό- κέντρο του νεοφιλελευθερισμού που καταστρέφει λαούς και χώρες. Δεν είναι όμως ναζιστική ηγεσία και χώρα. 

Το να είσαι κατά της γερμανικής Ευρώπης δε σημαίνει ότι την αντιλαμβάνεσαι ως ναζιστικό κράτος. Αν ήταν, τότε θα έπρεπε όχι να συζητούμε για διεκδίκηση αποζημιώσεων αλλά να πάρουμε τα όπλα εναντίον αυτού του κράτους. 

Δεύτερον και σημαντικότερο, την απόφαση να μην επιτρέπεται στον εκπρόσωπο μιας κυβέρνησης και ενός κράτους να συμμετέχει σε μια εκδήλωση μπορεί να τη συζητήσει κανείς όταν είναι ώριμη απόφαση του λαϊκού κινήματος, μέσα από τις αντίστοιχες εκφάνσεις του. Όχι όταν είναι σόου και καπέλωμα από ένα πρόσωπο προς άγραν ψήφων. 

Τρίτον, η σημερινή γερμανική σημαία δεν είναι η ναζιστική σημαία. 

Τέταρτον, η Κωνσταντοπούλου που δεν έχει φάει ούτε σφαλιάρα από αστυνομικό- και καλώς- θα έπρεπε να έχει το ελάχιστο ήθος ώστε να μην κατηγορεί για συνεργασία με τον κατακτητή(!) κάποιον που αν μη τι άλλο έπαιξε κορώνα- γράμματα τη ζωή του. 

Η υπόθεση της σύγκρουσης με ένα σύστημα εξουσίας είναι πολύ σοβαρή για να αφήνεται σε γραφικούς Βοναπάρτηδες.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...