Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Χουλιαράκης ξεβρακώνει Τσίπρα. Δεν προσδοκούσαμε να αποκομίσουμε από τους δανειστές μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προσδοκούσε να αποκομίσει από τους δανειστές μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ζήτησε την τήρηση των μεταρρυθμίσεων και «την ιδιοκτησία όσων έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα» από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι πανάκεια η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.


Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο Γ. Χουλιαράκης δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν προσδοκούσε περαιτέρω μέτρα για το χρέος πριν την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου το καλοκαίρι του 2018. «Κανείς δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σ’ αυτή τη φάση. Όλοι ξέραμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018».


«Κλειδί» η τήρηση των μεταρρυθμίσεωνΑναφερόμενος στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κυβερνητική προσδοκία για «ξεκλείδωμα» ως προς τη συμμετοχή στο τελευταίο Eurogroup, ενώ υπογράμμισε πως το «κλειδί» για την επιστροφή στις αγορές είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και η πιστή τήρηση των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση, αυτή είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει μόνη της η ΕΚΤ. To QE είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δεν είναι πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές. Η επιστροφή στις αγορές θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις μας στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».«Να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις σε δικαιοσύνη και δημόσια διοίκηση»Όπως τόνισε, είναι πλέον αναγκαία για την Ελλάδα η υλοποίηση παρεμβάσεων στις αγορές, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση, αλλά και στο επίπεδο του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εκτίμησε πως η Ελλάδα «δεν είναι μακριά από την επίτευξη των στόχων».

Παράλληλα, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κοστέλο της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται από την κυβέρνηση «ιδιοκτησία των όσων έχουν επιτευχθεί έως σήμερα». Τέλος, δήλωσε ότι «δεν έχουμε δει ξανά τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2007» και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρξει μείωση των φορολογικών βαρών «ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός».


TPP


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...