Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το πλεόνασμα αποτέλεσμα περικοπής κοινωνικού κράτους και με νούμερα

         
Από την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ με την οποία ανακοινώνει πανηγυρικώς πως στο πρώτο 5μηνο του έτους...εκάμαμεν πλεόνασμα:

"Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 19.169 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 793 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 140 εκατ. ευρώ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 39 εκατ. ευρώ, οι αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 28 εκατ. ευρώ, τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 30 εκατ. ευρώ και οι αποδιδόμενοι πόροι κατά 291 εκατ. ευρώ".

Μάλιστα.Μείον 140εκ.ευρώ (που είσαι ρε βοθροΠολάκη να μας πεις πως έγινε αύξηση πόρων για την υγεία) για νοσοκομεία και δομές υγείας,μείον 39 εκ.ευρώ για το ΚΕΑ (πάνε τα...γεμιστά της Θεανώς),μείον 30 εκ.ευρώ για τα επιδόματα πολυτέκνων (το...κοινωνικό δίχτυ σκίστηκε),μείον 291 εκ.ευρώ οι αποδιδόμενοι πόροι (πάει κι η Τ.Α.).

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το πως δημιουργούν το "πλεόνασμα" για το οποίο πανηγυρίζουν:Κόβοντας από την υγεία,την κοινωνική προστασία και την οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.Πλεόνασμα στην κυριολεξία ματωμένο!

Για το αίμα που μας πίνουν πανηγυρίζουν οι #ξεφτίλες

Υ.Γ. Υπάρχει όμως και μια...καλή είδηση από την εκτέλεση του προϋπολογισμού:Οι δαπάνες του ΥΠΕΘΑ για εξοπλισμούς...αυξήθηκαν κατά 86 εκ.ευρώ!

Όχι παίζουμε!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...