Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Θερμά συγχαρητήρια Στουρνάρα σε κυβέρνηση για το νέο μνημόνιο


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας έδωσε δημοσίως τα συγχαρητήριά του στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και είχε να εκπέμψει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την οικονομική πορεία της χώρας, παραδίδοντας  στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την ενδιάμεση έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.


Ο Πρόεδρος της Βουλής στην αντιφώνησή του ευχήθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, κατά την επόμενη έκθεση της κεντρικής τράπεζας, η χώρα να έχει βγει στις αγορές.

ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως «μετά το κλείσιμο της συμφωνίας και της απόφασης του Eurogroup έχουν βελτιθεί σημαντικά οι συνθήκες» και «θα πρέπει πλέον να δοθεί η έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις» ενώ ο τραπεζικός τομέας «θα πρέπει να δώσει έμφαση στα κόκκινα δάνεια και την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, από την πλευρά του, τόνισε πως «έχουμε μπεί σε μια ευθεία για να βγούμε από την κρίση» και του ευχήθηκε ότι «την επόμενη φορά που θα έρθετε για να μας παραδώσετε την επόμενη έκθεση η χώρα μας να έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για έξοδο της χώρας στις αγορές» ενώ για τα κόκκινα δάνεια είπε πως θα υπάρξει μια μέριμνα ώστε «ο απλός πολίτης που αντιμετωπίζει πραγματική αδυναμία να μην φοβάται ότι θα χάσει την πρώτη κατοικία του.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, πάντως, στο τέλος της παράδοσης της εκθέσεως ζήτησε να κάνει ένα σχόλιο παρ όλο που από το τυπικό δεν συνηθίζεται για να πεί πως «θα ήθελα να συγχαρώ το οικονομικό επιτελείο γιατί σε πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφεραν να εκπληρώσουν όλες τις προϋποθέσεις για το κλείσιμο μιας δύσκολης αξιολόγηση. Τα δύσκολα είναι πίσω μας…» και πρόσθεσε «δεν είναι δυνατόν να έχουμε βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα μας μέσω των αλλαγών στην αγορά εργασίας και να μην μπορούμε να βελτιώσουμε τον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων…»

Newsit.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...