Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Δεν θα αποδυναμώσουν την Επανάσταση – Δεν θα νικήσουν τον κουβανικό λαό


«Η κουβανική κυβέρνηση απορρίπτει τα νέα μέτρα που παρατείνουν τις κυρώσεις, είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα αποτύχουν όπως συνέβη και στο παρελθόν. Δεν θα καταφέρουν να αποδυναμώσουν την Επανάσταση, ούτε να νικήσουν τον κουβανικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την οποία μετέδωσε η κουβανική τηλεόραση, απαντώντας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προεκλογικά πως θα διατηρήσει σε ισχύ τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ στην Κούβα, εδώ και 55 χρόνια. Την Παρασκευή ανακοίνωσε την αναστολή της τελευταίας συμφωνίας που υπογράφτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Αναστέλλω την τελευταία συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης», δήλωσε ο Τραμπ και υποσχέθηκε να σκληρύνει την πολιτική του αποκλεισμού. Στα μέτρα Τράμπ περιλαμβάνεται η κατάργηση των ιδιωτικών ταξιδιών, που είχαν επιτραπεί μέχρι τώρα. Ο Τραμπ δήλωσε ότι «όταν η Κούβα θα είναι έτοιμη να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις, θα διαπραγματευτούμε μία συμφωνία που θα είναι δίκαιη», τονίζοντας ότι «με τη  βοήθεια του Θεού, μια ελεύθερη Κούβα είναι αυτό που θα πετύχουμε πολύ σύντομα». 

Ο Τραμπ θέλει ό,τι οι προκάτοχοι του, είτε πιο σκληρό, είτε με πιο …ήπιο τρόπο: Η Κούβα να γίνει ξανά ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ, όπως πριν την Επανάσταση. «Θα αποτύχουν όπως συνέβη και στο παρελθόν» η απάντηση της κουβανικής κυβέρνησης, όπως αναφέραμε παραπάνω. 

Με πληροφορίες από euronews.com – telesurtv.net (με μετάφραση του prensa-rebelde.blogspot.gr).Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...