Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το στεφάνι δεν εξαργυρώνει τις υποχρεώσεις των υπευθύνων, ούτε τιμά τους εκτελεσθέντες

Ισίδωρος Νερούτσος


Δεν έχω εμπάθεια κατά του Γερμανικού λαού, ούτε προσπαθώ να επιρρίψω ευθύνες για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους, εις βάρος όλων των ανθρώπων του πλανήτη. Εκατομμύρια Εβραίοι και Σοβιετικοί εξολοθρεύτηκαν, χωρίς κάποια αιτία από το Ναζιστικό καθεστώς. Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών στην πατρίδα μας ανέρχονται σε 700000 και πάρα πολλές χιλιάδες παιδιών, που δεν γεννήθηκαν ποτέ. Οι καταστροφές απροσδιόριστες.

Ο Πρεσβευτής της Γερμανίας πήγε στο δίστομο, προφανώς μετά από κάποια πρόσκληση, για να τιμήσει τους νεκρούς ανθρώπους που δολοφόνησαν οι πατεράδες του. Στον ίδιο δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε προσωπική ευθύνη και μπορεί να είναι ο ποιο καλός άνθρωπος του πλανήτη. Στο Δίστομο ως τόσο, ήρθε ως αξιωματούχος της κυβέρνησης της Γερμανίας για να καταθέσει στεφάνι.

Όμως οι συγγενείς των δολοφονημένων ανθρώπων τους, χρόνια τώρα περιμένουν τις αποζημιώσεις, που επιδίκασαν τα δικαστήρια. Η κατάθεση του Στεφάνου από τον Γερμανό αξιωματούχο θα περιμέναμε να συνοδευθεί και από εντολή πληρωμής των αποζημιώσεων.

Και βέβαια οι αποζημιώσεις δεν θα ανασταίνανε τους νεκρούς, θα παρείχαν όμως στους συγγενείς και συμπατριώτες του και κατ επέκταση σε όλο τον Ελληνικό λαό, μια ανακούφιση ηθική και οικονομική και θα καταλάβαιναν ότι οι απόγονοι των Ναζί, αναγνωρίζουν έμπρακτα τα λάθη των προγόνων τους και θα μπορούσαμε ίσως να τους θεωρήσουμε, για τους αξιωματούχους πάντα μιλάω και όχι για τον λαό, ότι διακατέχονται από αισθήματα σεβασμού, εκτίμησης και αλληλεγγύης για τον λαό μας.

Τα δείγματα γραφής που μέχρι τώρα έχουν δείξει, δεν μας πείθουν για κάτι τέτοιο, Αντίθετα η συμβολή τους με παράνομους και ανήθικους τρόπους στην δημιουργία και διόγκωση του χρέους, είναι μεγάλη.

Κατόπιν όλων αυτών, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απέναντι στον Γερμανό πρεσβευτή υπήρξε δικαιολογημένη. Ο Ήρωας Μανώλης Γλέζος, που οι Γερμανοί σκότωσαν τον αδερφό του, δεν είχε κανένα λόγο, πλην της εθιμοτυπίας και της πατροπαράδοτης φιλοξενίας, να παρέμβει.

Το άστοχο της παρέμβασής του αποδεικνύεται και από τους επαίνους που εισέπραξε, όχι από τους πραγματικούς φίλους και συναγωνιστές του, αλλά απ εκείνους που τον πολεμούσαν. Επίσης άστοχη και η δήλωσή του, ότι όταν ήταν η Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της βουλής δεν είχε συμπεριφερθεί κατά τον ίδιο τρόπο.

Να μην ξεχνάμε ότι η Ζωή πάντα σε κάποιες περιπτώσεις φανέρωνε την δυσπιστία και δυσφορία της, όπως στην μνημονιακή συμφωνία του Φεβρουαρίου 2015 και στην σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας ΕΡΤ, όμως τότε ήταν αξιωματούχος της κυβέρνησης και παρά τις αντιρρήσεις της, όφειλε να εφαρμόζει την πολιτική του κόμματος, που ακόμα εμπιστευόταν, όπως και όλοι μας και ο Μανώλης Γλέζος..

Ο λαός σήμερα χρειάζεται ομοψυχία όλων αυτών, που αντιτίθενται στην εξάρτηση της χώρας. Διαμάχες τέτοιου τύπου δεν βοηθούν. Εμείς θέλουμε όλους τους συναγωνιστές μας και τους Ήρωες, όπως ο Μεγάλος Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και πολλοί άλλοι άξιοι συναγωνιστές, να στοιχηθούν στην ίδια γραμμή μάχης, με τον λαό στο πλάι, για την ενότητα, την δημοκρατία, την ανατροπή, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δηλαδή για την Ελπίδα. Τα στεφάνια μόνο όταν με το καλό πεθάνουμε,
Ισίδωρος Νερούτσος: Σχετικά με τον συντάκτη

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...