Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Πλειστηριασμοί: Σε fund-κοράκι από το Texas (Hines) το Ledra Marriot με παρένθετο πρόσωπο και έναντι πινακίου φακής


Ένα μεθοδευμένο παιχνίδι παρασκηνίου παίχτηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, προκειμένου να εκπλειστηραστεί το Ledra Μarriot και να περάσει σε ξένα κερδοσκοπικά χέρα, μετά την δόλια πτώχευση του βαθύπλουτου ιδιοκτήτη του, ο οποίος, όμως, αντί να υποστεί δίωξη για τα όσα διέπραξε, κυκλοφορεί ”ελεύθερος και ωραίος”.
Συγκεκριμένα, επειδή από το σημερινό εκπλειστηριασμό του Ledra Marriot, του γνωστού ξενοδοχείου φιλέτου επί της Συγγρού, θα έπαιρναν πρώτοι κατά προτίμηση τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, οι 180 περίπου εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, και κατόπιν αίτησης των τελευταίων, το κίνημα δεν εξέφρασε την πρόθεση να σταματήσει τον πλειστηριασμό.
Από εκεί και πέρα εκτυλίχτηκε μια μεθόδευση αντάξια των ξένων κερδοσκόπων επενδυτών που καταφθάνουν σε αυτήν τη χώρα.
Αυτοί που κατ’ αρχήν δήλωσαν ότι ήθελαν να κάνουν προσφορά για την αγορά του ξενοδοχείου, στο ορισθέν τίμημα των 33 εκατ. ευρώ, ένα τίμημα εξευτελιστικό για το ξενοδοχείο φιλέτο, είπαν στην συμβολαιογράφο ότι θα αποφασίσουν τελικά την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα στις 5μμ παρά πέντε αν θα καταθέσουν την πρόταση τους, δεδομένου ότι στις 5 ακριβώς έληγε η σχετική προθεσμία.
Στόχος των περίφημων επενδυτών ήταν, αφ’ ενός να δουν αν θα υπάρξει μέχρι την τελευταία στιγμή άλλη προσφορά και ταυτόχρονα είχαν σαν δεύτερη σκέψη, εφ’ όσον άλλη προσφορά δεν κατατίθετο, μήπως θα ήταν προτιμότερο να μην καταθέσουν και οι ίδιοι, με επιδίωξη να κηρυχθεί ο πλειστηριασμός άγονος και την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί να πέσει αναγκαστικά ακόμα περισσότερο το τίμημα και να πάρουν εντελώς τσάμπα το ξενοδοχείο.
Με παρέμβαση του Παν. Λαφαζάνη, η συμβολαιογράφος ”υποχρεώθηκε” να υπογραμμίσει ότι αν δεν υπάρξει καμιά προσφορά, τότε δεν θα κηρύξει άγονο τον πλειστηριασμό, ώστε την επόμενη φορά να πέσει το τίμημα αλλά θα γράψει ότι ‘‘ματαιώθηκε λόγω ανωτέρας βίας”, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο πλειστηριασμός θα επανλαμβάνετο με το ίδιο τίμημα.
Αυτή η θέση της συμβολαιογράφου έθεσε σε νέα τροχιά τα πράγματα.
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές που με εγκάθετα πρόσωπα παρακολουθούσαν από την αίθουσα την διαδικασία και απεκαλύφθησαν με παρέμβαση στελεχών της ΛΑ.Ε, ανησύχησαν από την τοποθέτηση της συμβολαιογράφου γιατί μπορεί να έχαναν την ευκαιρία.
Έτσι, κατόπιν ενδοεπικοινωνίας ενεφανίσθη ακριβώς στις 55 ένας άγνωστος κύριος Τομόπουλος Αποστόλος, εκπροσωπώντας μια μονοπρόσωπη εταιρεία με το όνομα Hotel και κατέθεσε προσφορά για την αγορά του Ledra Marriot με εγγυητική επιστολή της Eurobank (!) ύψους 33,050 εκατ. ευρώ!!!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση που δόθηκε για την αγοράστρια εταιρεία Hotel είναι η διεύθυνση του Ledra Marriot.
Η αγοράστρια εταιρεία έχει την ίδια διεύθυνση για την έδρα της με την εταιρεία που αγόρασε!!! Έλεος!
Προφανέστατα, τόσο ο φερόμενος ως αγοραστής Τομόπουλος Απόστολος είναι παρένθετο πρόσωπο, ενώ η εταιρεία Hotel είναι μάλλον εταιρεία μαϊμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως πραγματικός αγοραστής του Ledra Marriot, φέρεται να είναι μεγάλο fund-κοράκι του Texas των ΗΠΑ με την επωνυμία Hinesενώ δεν αποκλείεται να συμμετέχουν στο deal και Έλληνες μεγαλοξενοδόχοι.
Αυτοί, δυστυχώς, είναι οι λεγόμενοι ”επενδυτές” της μνημονιακής Ελλάδας.
Πτωχεύουν τα ξενοδοχεία φιλέτα και έρχεται να τα αγοράσει ”μπιρ-παρά” με σκοτεινές μεθοδεύσεις η ξένη κερδοσκοπία και Έλληνες ολιγάρχες, πιθανόν και οι ίδιοι που τα πτώχευσαν!
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!
Ανατροπή τώρα!
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...