Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Κοτούλα ο Κατρούγκαλος: Θα πάρουμε τη δόση, δεν μας συμφέρει να συγκρουστούμε


Την εκτίμησή του πως δεν πρέπει η κυβέρνηση να συγκρουστεί γιατί δεν τη συμφέρει σημειώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real υπεραμύνθηκε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την σύγκρουση και προτιμά να λάβει τη δόση.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή που δεν θα δημιουργήσει πρόσθετη αβεβαιότητα. Άρα, θεωρούμε ως θετικό δεδομένο, το οποίο προσανατολίζει την ελληνική οικονομία σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, που ήδη επιβεβαιώθηκε το πρώτο τρίμηνο, την εκταμίευση της δόσης. Από εκεί και πέρα, εξακολουθούμε να επιμένουμε για την επίλυση του χρέους, γιατί αυτό αποτελεί τον μείζονα εθνικό στόχο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και έσπευσε να συμπληρώσει: «Η δόση θα εκταμιευθεί. Γιατί πιεζόμασταν τις άλλες φορές και ήμασταν δεκτικοί σε πολιτικούς εκβιασμούς; Ακριβώς γιατί αν δεν παίρναμε την εκάστοτε δόση, τότε υπήρχε άμεσα ο κίνδυνος της άτακτης χρεοκοπίας. Τώρα που δεν υπάρχει άτακτη χρεοκοπία, βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει πρόβλημα για την ελληνική αγορά, για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Αλλά, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την έξοδο στις αγορές και την έξοδο από επιτροπεία, πρέπει να έχουμε μία καθαρή λύση για το χρέος».

Τέλος, ο κ. Κατούγκαλος ένιωσε την ανάγκη να παραθέσει τον λόγο για τον οποίο δεν είναι επιθυμητή η ρήξη:

« Η λογική μας είναι ότι δεν θέλουμε να συγκρουστούμε, δεν θέλουμε να έχουμε ρήξη για τον απλό λόγο ότι οποιαδήποτε ανωμαλία δημιουργεί προσχώματα στην ομαλή εξέλιξη της οικονομίας, η οποία είναι σε σαφή ανοδική τροχιά. Δεν έχουμε την πρόθεση να διακόψουμε την ανοδική τροχιά της ελληνικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε κανένα από τα εθνικά μας δίκαια».


iefimerida.gr 


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...