Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Νέα χαράτσια στην Κορίνθου-Πατρών: Σταθμοί διοδίων και σε Κιάτο και Ζευγολατιό. Ελευσίνα – Πάτρα 11,5 ευρώ!


Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν αργότερα εφαρμοστεί πλήρως το νέο σύστημα διοδίων, τότε το συνολικό κόστος για τα ΙΧ αυτοκίνητα, από Ελευσίνα ως Πάτρα, θα είναι 11,50 ευρώ.
Μπορεί τον Απρίλιο να έγιναν με τυμπανοκρουσίες τα επίσημα εγκαίνια τμημάτων της εθνικής οδού ΚορίνθουΠατρών από τον πρωθυπουργό και με την παρουσία πλήθος υπουργών, ωστόσο ακόμη κατασκευάζονται τμήματα του δρόμου, ενώ σταδιακά νέοι σταθμοί διοδίων μπαίνουν σε λειτουργία. Όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της εθνικής οδού, τότε τα συνολικά διόδια προς τη μια κατεύθυνση θα ανέρχονται σε 11,50 ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού», από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιουλίου ανοίγει ο νέος κόμβος Ζευγολατιού του αυτοκινητόδρομου ΚορίνθουΠατρώνκαι παράλληλα τίθενται σε λειτουργία νέοι σταθμοί διοδίων. Η μετάβαση στο νέο σύστημα διοδίων θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα ΚόρινθοςΞυλόκαστρο, όπου η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις.
Παράλληλα, ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Ζευγολατιού, με χρέωση από και προς Αθήνα, και στον κόμβο Κιάτου, με χρέωση από και προς Πάτρα.
Οι τιμές που θα ισχύσουν στον μετωπικό Κιάτου είναι οι ακόλουθες: Δίκυκλα 1,60 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,20 ευρώφορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 5,70 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 8 ευρώ.
Οι τιμές που θα ισχύσουν στον πλευρικό σταθμό Κιάτου θα είναι οι εξής: Δίκυκλα 0,60ευρώΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,80 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 2,10 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3 ευρώ.
Οι τιμές στον πλευρικό σταθμό Ζευγολατιού θα είναι οι ακόλουθες: Δίκυκλα 0,50 ευρώ, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,70 ευρώ, φορτηγά με δύο ή τρεις άξονες 1,80 ευρώ και φορτηγά με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,60 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος δεν υπάρχει καμία αλλαγή, ενώ το επόμενο διάστημα, με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διοδίων (και στο τμήμα Ξυλόκαστρο-Πάτρα), το συνολικό κόστος για τα επιβατικά αυτοκίνητα στο σύνολο των 202 χιλιομέτρων (Ελευσίνα-Πάτρα), θα είναι 11,50 ευρώ.
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...