Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Πρεζέμπορας, μαχαιροβγάλτης, απατεώνας: Δουλειές που θα σε πάνε μπροστά στη ζωή


Κάθεστε απλά σπίτι σας χωρίς να δίνετε δικαιώματα και ανησυχείτε μήπως καταλήξετε φυλακή από το πουθενά; Έχετε σκεφτεί να δώσετε μια ευκαιρία σε πιο… παραδοσιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες;
Κάθεστε αμέριμνος μπροστά στον υπολογιστή σας και ανησυχείτε μήπως πάτε φυλακή για κάτι που γράψατε για τον γέροντα Παΐσιο; Περπατάτε στο δρόμο και ανησυχείτε μήπως κάποιο όργανο της τάξης αρπάξει το σακίδιό σας, το αλλάξει με κάποιο δικό του που πήρε από το Noor 1 και καταλήξετε για πάντα στο κελί 13; Φάγατε τη γκόμενα κάποιου εισαγγελέα, ή μήπως ο κοινωνικός σας περίγυρος δεν είναι αρεστός σε κάποιο δικαστή; Έχετε έστω κάποια χρέη στην εφορία, ή -θεός φυλάξοι- σε κάποια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν από τα λεφτά σας;
Δε θα χρυσώσουμε το χάπι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξετε σε ένα μπουντρούμι του κορυδαλλού, ή ακόμα χειρότερα στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού, όπου απλά θα περιμένετε να πεθάνετε χωρίς την παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εικόνα από Jo Di
Μόνοι και ξεχασμένοι, καθώς θα περιμένετε τη ζωή να περάσει, θα έχετε άφθονο χρόνο να σκεφτείτε τα λάθη που κάνατε και σας οδήγησαν στο σημείο που σας οδήγησαν. Λάθη όπως το να βρίσκεστε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, το να προσπαθείτε να μην προκαλείτε, να μη δίνετε δικαιώματα και γενικά να κρατάτε χαμηλά το κεφάλι σας, μέχρι να περάσει η μπόρα που αποκαλούμε ζωή.

Και ενώ θα αναρωτιέστε τι πήγε τόσο στραβά, θα συνειδητοποιήσετε πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη σας, ήταν πως σε αυτή τη χώρα (αλλά και στην πλειοψηφία των άλλων), η επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας παίζει καθοριστικό ρόλο, στην εξέλιξη της ζωής σας. Ναι, θα μπορούσατε να επιλέξετε να κάνετε δουλειά αυτό που αγαπάτε και ίσως να μπορούσατε να επιβιώσετε κάπως. Ίσως να μπορούσατε και να σπουδάσετε κάτι που δεν αγαπάτε και να επιβιώσετε μεταναστεύοντας. Ίσως να μπορούσατε να σπουδάσετε κάτι που αγαπάτε και να επιβιώνατε πάλι μεταναστεύοντας.
Αλλά σκεφτήκατε ποτέ να γίνετε ποινικός εγκληματίας διεθνούς εμβέλειας;
Είμαστε σίγουροι πως όχι. Και είναι λογικό. Από τα μικράτα μας, γονείς, φίλοι, σχολείο, βιβλία, τηλεόραση και η Ζήνα (όχι η Κουτσελίνη, η καλή), μας έπειθαν πως το να βλάπτεις τους άλλους για προσωπικό σου όφελος, δεν είναι κάτι το σωστό. Είναι ανήθικο, θα πιαστείς, θα τιμωρηθείς και στο τέλος θα καείς στην κόλαση, όπου θα σου διαβάζουν συνεντεύξεις του Τζίμη Πανούση στην αιωνιότητα.
Τι γίνεται όμως αν ζημιώσεις το ελληνικό δημόσιο κατά 256 εκατ. ευρώ, στην προσπάθειά σου να αποσοβιετοποιήσεις το μονοπώλιο ενέργειας που έχει η ΔΕΗ; Στην προσπάθειά σου δηλαδή, να κάνεις την Ελλάδα σοβαρή χώρα και όχι τον τελευταίο κομμουνισμό του πλανήτη; Αυτό γίνεται:

Ο κύριος στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Hellas Power – Energa. Ο φακός τον απαθανάτιζε σε μια περίοδο που ήταν αποφυλακισμένος με περιοριστικούς όρους και έχοντας καταβάλει εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ. Περίπου δηλαδή, όσο κόστισε και το πάρτυ γενεθλίων του στη Μύκονο, απ όπου μπορείτε να απολαύσετε την παραπάνω φωτογραφία.
Τι γίνεται αν μαζί με τους φίλους σου, πάτε και μαχαιρώσετε έναν τυχαίο περαστικό, που τυγχάνει να είναι λίγο πιο μαυριδερός από τον αρχηγό της ομάδας σου, που οι ίδιοι αποκαλείτε κόμμα, αλλά η αστική δικαιοσύνη δεν έχει αποφασίσει αν είναι εγκληματική οργάνωση; Αυτό γίνεται:

Τι γίνεται αν είσαι υπουργός που έχει παραχαράξει λίστα με φοροφυγάδες, για να απαλλάξεις συγγενείς σου; Αυτό γίνεται:


Εικόνα από The Bloopers Team (web radio)
Τι γίνεται αν αυτές και εκατοντάδες άλλες υποθέσεις, βρεις το χρόνο να τις διαβάσεις και να τις χωνέψεις αργοσβήνοντας σε εκείνο το κελί; Θα καταλάβεις πως αν θες να κάνεις κάτι στη ζωή σου και να είσαι ασφαλής, πρέπει να πουλάς ναρκωτικά, να μαχαιρώνεις κόσμο, να αλλοιώνεις έγγραφα, να κάνεις κομπίνες. Και όχι τίποτα ψιλολόγια. Όχι να σταματήσεις να κόβεις αποδείξεις για τα κουλούρια σου ή κάτι τέτοιο. Να πας για το χοντρό μπαγιόκο. Να κλέψεις και να βλάψεις τόσο, που διάφοροι κουστουμάτοι, να σε έχουν για καθώς πρέπει άνθρωπο. Για άνθρωπο της πραγματικής οικονομίας.
Και αν θελήσεις να βγεις και να μοιραστείς αυτή σου τη σκέψη με άλλους, μην το κάνεις. Η πρόκληση σε τέλεση άνομης πράξης, είναι αδίκημα από μόνη της και διώκεται.
Γι’ αυτό και εμείς κλείνοντας αυτό το άρθρο, απευθύνουμε έκκληση σε όσους μας διαβάζουν, να μην κατρακυλήσουν στο βούρκο της ανομίας. Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία. Τα μεγάλα καράβια έχουν και μεγάλες φουρτούνες. Και όλοι αυτοί, απ το θεό θα τό βρουν. (;)


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...