Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Τα νέα προαπαιτούμενα του μνημονίου προορίζουν τα ΑμεΑ για τον κοινωνικό «Καιάδα»


Όχι στα νέα ανθρωποκτόνα μνημονιακά προαπαιτούμενα σε βάρος των ΑμεΑ

Τα νέα προαπαιτούμενα του μνημονίου προορίζουν τα ΑμεΑ για τον κοινωνικό «Καιάδα»

        Ανάμεσα στα 113 αντικοινωνικά προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές στα πλαίσια της 3ης και 4ης αξιολόγησης του μνημονίου, να εφαρμοστούν μέχρι τον Ιούλη του 2018 υπάρχουν δέκα από αυτά (53, 68, 74, 75, 76, 97, 105, 106, 107) που αφορούν στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας οι οποίες, εάν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους σε κοινωνική «ευθανασία».

        Συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν επαναξιολόγηση από τα ΚΕΠΑ όλων των ΑμεΑ και κυρίως περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών και προνοιακών παροχών καθώς και περιορισμό των δικαιούχων.

        Με τα μέτρα αυτά τα ΑμεΑ θα οδηγηθούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση με μόνο στόχο την μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών για την εξυπηρέτηση ενός αβίωτου, επαχθούς και άδικου δημοσίου χρέους.

        Η ΛΑΕ καλεί το αναπηρικό κίνημα και τους συλλογικούς φορείς του, να οργανώσουν τη μαζική και μαχητική αντίσταση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, στη νέα ανθρωποκτόνα λαίλαπα μνημονιακών μέτρων σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής τους.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...