Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ρατσιστικό παραλήρημα από Μακρόν κατά Αφρικανών. Αλήθεια τον διαλέξατε για καλύτερο της Λεπέν;;


Την οργή των κοινωνικών μέσων δικτύωσης προκάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που «κατηγορεί τα αθώα παιδιά και όχι τις εταιρείες της Δύσης ότι κατατρώνε την Αφρική». «Όταν έχεις μια χώρα στην οποία αντιστοιχούν 7 με 8 παιδιά σε κάθε γυναίκα, μπορείς να αποφασίσεις να ξοδέψεις δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν μπορείς να αναμένεις να σταθεροποιηθείς» δήλωσε.

Στην ομιλία του στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τα προβλήματα στην Αφρική, ωστόσο το βίντεο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε πως τα προβλήματα της χώρας δεν είναι ούτε οικονομικά, ούτε οικολογικά ή πολιτικά, αλλά δημογραφικά.

Η δήλωση του Ε. Μακρόν προκάλεσε κύμα σχολίων, κατηγορώντας τον πως άφησε στην άκρη την εκμετάλλευση των ανθρώπων της Αφρικής από τις δυτικές χώρες.

«Προφανώς η εκμετάλλευση των πηγών (της Αφρικής) από χώρες της Δύσης δεν είναι μέρος των προβλημάτων της. Το πρόβλημα είναι τα 7-8 παιδιά ανά γυναίκα» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Έχει ξεχάσει για τις χώρες που εκμεταλλεύονται τις φυσικές πηγές της Αφρικής» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...