Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ...


Του Γιώργου Αλεξάτου          

Έχει συμπληρωθεί μήνας από τη μέρα που άρχισαν οι κινητοποιήσεις στις φυλακές και ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να σωπαίνει επιδεικτικά. Γνωρίζοντας πως εγκληματεί. Και για να μην πεταχτεί κάνας αναίσθητος και με χαρακτηρίσει υπερβολικό, όντας ο ίδιος πλήρως αδιάφορος για το πώς ζουν οι κρατούμενοι στις φυλακές, μια σύντομη αναφορά πρώην κρατούμενης είναι αποκαλυπτική.

Όπως γράφει η Σαββατούλα Καλπακίδου, στις χτισμένες πάνω σε βάλτο, από τσιμέντο και σίδερο, γυναικείες φυλακές της Θήβας, η θερμοκρασία φτάνει τους 40-45 βαθμούς. Για κλιματισμό ούτε λόγος, ενώ ελάχιστες ώρες επιτρέπεται να είναι ανοιχτές οι πόρτες ώστε τα κελιά να αερίζονται. Μιλάμε για κελιά 12 ατόμων στα οποία στοιβάζονται 20-23 γυναίκες.

Για την υγιεινή τους τους δίνουν μηνιαίως 4 χαρτιά υγείας, 1 πακέτο σερβιέτες, 1 σαπούνι, 5 χούφτες σκόνη πλυσίματος και από μισό μπουκαλάκι του μισού λίτρου αφρόλουτρο και σαμπουάν. για τα οποία υπογράφουν πως στοιχίζουν 50 ευρώ! Τα λεφτά πάνε στην τσέπη των αρμοδίων.

Οι κρατούμενες υποβάλλονται ολόγυμνες σε εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους μετά από κάθε επισκεπτήριο, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή οι δεσμοφύλακες εισβάλλουν στα κελιά για έρευνα, κατά την οποία όλα τους τα υπάρχοντα (μαζί και οι σκόνες πλυσίματος και τα σαμπουάν κ.λπ.) σκορπιούνται στο πάτωμα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα τα ξέρει ο κ. Κοντονής. Και απλώς αδιαφορεί. Τι ζόρι τραβάει αυτός; Μήπως αν νοιαστεί για τις συνθήκες κράτησης θα αγοράσει κι άλλη διαμερισματάρα στο Κολωνάκι; 

Και δεν ντρέπεται!
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...