Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΥΠΟΙΚ: Υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ στο πλοίο -Δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία ακόμη


Το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου παραδέχεται ότι στο «τσιγαράδικο» που πιάστηκε στα ανοικτά της Παλαιόχωρας Χανίων υπήρχαν τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ αλλά επιφυλάσσεται να χαρακτηρίσει το φορτίο «λαθρεμπορικό» μέχρι να εκμηριωθεί.
Οπως προκύπτει από την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, στο υπό σημαία Ουκρανίας εμπορικό πλοίο που έμεινε ακυβέρνητο και ρυμουλκήθηκε στα Χανιά, εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές στο φορτίο τα αναγραφόμενα στο cargo manifest
δύο σήματα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ. Ωστόσο, η γ.δ. Τελωνείων αν και τονίζει ότι οι αρμόδιοι υπάλληληλοι υποψιάστηκαν την περίπτωση λαθρεμπορίας, αυτή δεν τεκμηριώνεται καθώς το πλοίο έπλεε σε διεθνή ύδατα. 
Δείτε τις απαντήσεις του ΥΠΟΙΚ:
Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε υποβάλει δύο ερωτήσεις στη Βουλή ζητώντας να μάθει γιατί καθυστερεί η έρευνα για το τσιγαράδικο, αν υπάρχουν τσιγάρα τις εταιρείας ΣΕΚΑΠ, αν πρόκειται για λαθρεμπόριο και εάν οι αρμόδιες αρχές δέχθηκαν πιέσεις από ανωτέρους.
Στις ερωτήσεις του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις λιμενικές αρχές και τον υπουργό Οικονομικών για το ποιων εταιριών προϊόντα βρέθηκαν στο πλοίο, αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ και αν πρόκειται για λαθρεμπόριο.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...