Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Δ. Σουλιώτη

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΒΥΡΩΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ !

ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΥΜΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΥΡΩΝΑ!

Εδώ και αρκετά χρόνια, από την εποχή της αντιλαϊκής πολιτικής της Δημαρχίας της Ν.Δ. με επικεφαλής τότε τους Χαρδαλιά, Ζούμπο, Γώγο, Μπαντή κλπ, επικρατεί ένα διαρκές καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, όπου κυνικά  βασιλεύουν οι ανοιχτές παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας για τα ελεύθερα πεζοδρόμια και τους ελεύθερους χώρους των πολιτών και όπου χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ και οι στοιχειώδεις αρχές υποτυπώδους πολιτισμού!.

Η Κεντρική Αγορά έχει εγκαταλειφθεί μέσα στην βρωμιά και το σκουπίδι. Τα πεζοδρόμια είναι είναι βουτηγμένα στην βρώμα και την ανοιχτή πατανομία! Το πράσινο έχει διαλυθεί και αποτελεί σήμερα ένα σταθερό σημείο εγκατάλειψης και περιφρόνησης στον πολιτισμό. Τα παγκάκια έχουν χρόνια να συντηρηθούν, ενώ η ηλίθια «αψίδα του θριάμβου»  της ασχήμιας και της ρυπαρότητας, υψώνεται ως σύμβολο της επιτηδευμένης δαπάνης από την οποία ξεπηδάει συνήθως η πολύπλευρη συναλλαγή της κάθε ηγεσίας,  του αντιλαϊκού συστήματος και η διαφθορά του!..... 

Το καθεστώς αυτό επικρατεί ακόμα και σήμερα στην Κεντρική Αγορά του Δήμου Βύρωνα και έχει προφανώς την πλήρη και ανοιχτή συγκατάθεση της υποκριτικής και διαλυτικής πολιτική της ανεκδιήγητης δημοτικής αρχής Κατωπόδη/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, δυστυχώς, συνοδεύεται από την παντελή απουσία εποπτείας και παρέμβασης  του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα! Σημειώνω ότι το καθεστώς αυτό ασυδοσίας διαρκεί επί χρόνια και κάθε επίκληση για άγνοια από οιονδήποτε, θα αποτελούσε πρόκληση προς τους πολίτες!

Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι η αυθαίρετη κατάληψη των πεζοδρομίων από εμπόρους της κεντρικής αγοράς γίνεται, ενώ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ο εσωτερικός χώρος των καταστημάτων τους ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΟΣ! Τα περισσότερα καταστήματα παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών και τους πολεοδομικούς όρους και επεκτείνουν αυθαίρετα τα καταστήματά τους στα πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα οι πεζοί: γέροντες, μικρά παιδιά, μανάδες με καροτσάκια κλπ, ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, όπου φυσικά  τίθεται, σε αυξημένο κίνδυνο η ασφάλεια και η ζωή τους, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας αυτοκινήτων !

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή Χαρδαλιά είχε ξοδέψει στην διάρκεια της καταστροφικής θητείας της αρκετές χιλιάδες ευρώ, και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. με το πρόσχημα ότι θα έκανε τάχα την Κεντρική Αγορά πεζόδρομο και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών, πράγμα φυσικά το οποίο δεν έγινε ποτέ!... Εκείνο όμως το οποίο έγινε  ήταν να φτιαχτεί η σημερινή αγορά ερείπιο (τύπου Μπακλαντέζ) με τα χρωματιστά διαλυμέναν πλακάκια πολυτελείας, με μοναδικό, τελικά, αποτέλεσμα να «φαγωθούν» αρκετές χιλιάδες ευρώ  προκειμένου να φτιαχτεί κάτι από το οποίο τελικά εκδιώκεται, ντρέπεται και κινδυνεύει ο πεζός πολίτης, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Είναι τέτοια η ασυδοσία ορισμένων εμπόρων ώστε ένας ανθοπώλης, επί της Ιθώμης, εκτός του πεζοδρομίου, το οποίο έχει κατακλύσει πλήρως με άνθη-φυτά , έχει επίσης καταλάβει και μεγάλα τμήματα του δρόμου στα οποία έχει τοποθετήσει μεγάλες ποσότητες παρόμοιων εμπορευμάτων. Ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνει μπορεί να είναι και 3 φορές το μέγεθος του μαγαζιού του!.... Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αγορά προσφέρονται για ενοικίαση πολλά καταστήματα και με ενοίκια αρκετά χαμηλά λόγω της οικονομικής κρίσης! Η θέση που έχει καταλάβει ο εν λόγω ανθοπώλης στο δρόμο, είναι θέση παρκαρίσματος ΙΧ, αλλά τόσο στον ίδιο όσο και στην ανεκδιήγητη ψευροαριστερή δημοτική αρχή, δεν τους καίγεται καρφί! Ακριβώς απέναντι, ο ίδιος ανθοπώλης διαθέτει, επίσης, άλλο ένα κατάστημα με λιβάνια (και άλλα εμπορεύματα)!  Εκεί έχει επίσης καταλάβει ολόκληρη  την έκταση των πεζοδρομίων με τους πάγκους του!....Παρακάτω άλλος έμπορος, ο οποίος πουλάει καναπέδες, τραπέζια εξοχής και τα παρόμοια, εκθέτει τα εμπορεύματά του, καταλαμβάνοντας ολόκληρο το πεζοδρόμιο και από την μία μεριά και από την άλλη μεριά….και ο κατάλογος δεν έχει τέλος….

Η Δημοκρατική Ενότητα Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει την σημερινή δημοτική αρχή Βύρωνα, για πλήρη ασυνειδησία και επίδειξη κυνικής αδιαφορίας απέναντι στα δικαιώματα των πολιτών, στα παιδιά, τις γιαγιάδες και γενικά στα δικαιώματα των πολιτών. Την καταγγέλλουμε για παραβίαση των στοιχειωδών καθηκόντων της! Η εικόνα και η λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς  του Βύρωνα είναι τριτοκοσμική και επικίνδυνη. Το καθεστώς που επικρατεί παραπέμπει στις γνωστές πολιτικές της συναλλαγής  από τις οποίες εκτός από την ψήφο ως αμοιβή της δημοτικής ασυνειδησίας και ανοχής, δεν αποκλείεται να πέφτει και κανέναν χαρτζηλικάκι σε κανένα αριστερό ψευτοεπιθεωρητή του περιβάλλοντος ή κανένα αρμόδιο υπαλληλάκο! Αλλιώς πώς μπορεί να εξηγηθεί άραγε αυτό το χάλι, το αραλίκι και ο «αλληθωρισμός» μιας «αριστερής» δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Κατωπόδη;….      


Δ. Σουλιώτης
Υπεύθυνος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»
Πολιτικός Εξόριστος της Δικτατορίας 1967-1974

Επικοινωνία: 6977-747431 + egmont1937@ gmail.com


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...