Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Λαφαζάνης σε ΝΔ: Η πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποκλειστικά δική μου πρόταση και των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε μια ενδιαφέρουσα και κατά τεκμήριο ουσιαστική απάντηση σε νέα ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφερόταν και στο πρόσωπό του.
Η ανακοίνωση της ΝΔ και η απάντηση του Παν. Λαφαζάνη, έχουν κατά σειρά ως εξής:
Η ανακοίνωση της ΝΔ
«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.
Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.
Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.
Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».
Η απάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη
Τσίπρας και Μητσοτάκης, εξίσου φανατικοί με το ευρώ και την ευρωζώνη, θάβουν στο όνομά τους την χώρα, τον λαό και τη νεολαία.
Θλιβερό το θέαμα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει να φέρει νέο ιδιώνυμο ενάντια σε όσους τάσσονται με το εθνικό νόμισμα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρεται στο πρόσωπό του, αποδίδοντάς του ψευδέστατες τοποθετήσεις και εκτοξεύοντας απειλές για τις θέσεις και προτάσεις του, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η ΝΔ συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομά μου για να παίζει βρώμικα επικοινωνιακά παιχνίδια με την βοήθεια όσων μίντια βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.
Η ΝΔ, μετά τον ακατάσχετο καταστροφικό μνημονιακό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απολέσει κάθε πραγματικό έδαφος να ασκήσει αντιπολίτευση, γι’ αυτό και επιδίδεται σε ένα τυφλό παραπλανητικό παιχνίδι, προκειμένου, ματαίως, να εμφανιστεί με διακριτό ρόλο στην πολιτική σκηνή.
Πρώτον: Η ΝΔ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου όταν με συνδέει με οποιονδήποτε τρόπο με τον Γ. Βαρουφάκη. Με τον Γ. Βαρουφάκη έχω διαμετρικά αντίθετες θέσεις και πολύ περισσότερο δεν έχω καμία σχέση με τις δήθεν «αποκαλύψεις» του και το επικοινωνιακό show στο οποίο επιδίδεται.
Δεύτερον: Δεν περιέγραψα ποτέ, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, κανένα σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Τσίπρα και της ομάδας του, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Και δεν μπορούσα να περιγράψω ένα τέτοιο σχέδιο, γιατί απλούστατα ποτέ δεν υπήρξε.
Αντίθετα, προσωπικά πρότεινα και πάσχιζα να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη και μάλιστα να το εννοεί και να το εφαρμόσει, ως τη μόνη επιλογή για να προωθήσει τις εκλογικές δεσμεύσεις του και να καταργήσει μνημόνια και λιτότητα, θέτοντας την χώρα σε τροχιά κυριαρχίας και ανάπτυξης.
Δυστυχώς, όμως, ο Τσίπρας και η ομάδα του, μαζί και ο Γ. Βαρουφάκης, δεν ήθελαν ούτε καν ν’ ακούσουν για έξοδο από το ευρώ.
Είναι τραγικό ότι, τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι τόσο φανατικάκαι δογματικά προσηλωμένοι στο ευρώ και την ευρωζώνη, ώστε στο όνομά τους και στο όνομα των συμφερόντων που επωφελούνται από την ευρωζωνική κατοχή της χώρας, να θυσιάζουν τον τόπο, την δημοκρατία, τον ελληνικό λαό και το παρόν και το μέλλον της νεολαίας.
Είναι θλιβερό και βαθύτατα αντιδημοκρατικό το θέαμα μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, να ζητούν την επέμβαση του εισαγγελέα για να ποινικοποιήσουν, τυχόν, σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Ας μην ψάχνουν φαντάσματα.
Η πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποκλειστικά δική μου πρόταση και των υπουργών της Αριστερής Πλατφόρμας.
Κανένας άλλος δεν την υιοθετούσε. Αντίθετα την πολεμούσαν αδίστακτα και γι’ αυτό συνθηκολόγησαν, υπογράφοντας το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.
Η ΝΔ και ο αρχηγός της, καλώντας την Δικαιοσύνη να ενεργήσει σε βάρος μας, γυρίζουν την πολιτική ζωή δεκαετίες πίσω σε εποχές σκοτεινών διώξεων και ποινικοποίησης πολιτικών θέσεων.
Οι πολιτικές προτάσεις, όμως, που ανοίγουν δρόμους για την χώρα δεν μπορούν να ανακοπούν ούτε με εισαγγελείς ούτε από την Αστυνομία.
Γρήγορα, τόσο ο Αλ. Τσίπρας, όσο και ο Κυρ. Μητσοτάκης, μαζί με όλον τον θανάσιμο μνημονιακό συνεταιρισμό της χώρας, θα ανατραπούν και η Ελλάδα κυρίαρχη, δημοκρατική, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, θα βαδίσει τον δρόμο της διεξόδου, της ανασυγκρότησης και της δικαιοσύνης».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...