Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Camping RadiKal 2017 | 24/7 -31/7 στις Ροβιές (Βόρεια Ευβοια)"Μπαίνει καλοκαίρι και προσπαθούμε να αποφορτιστούμε από την πίεση όλης της χρονιάς, ενώ η ζέστη της πόλης μας βάζει επιτακτικά το ερώτημα «θα πάρουμε άδεια από την δουλειά;», «πως πήγε η εξεταστική και τι έχει μείνει στις βαλίτσες από μαθήματα για το Σεπτέμβρη;». Η καθημερινή ρουτίνα περνάει με τα search να είναι για την αναθεματισμένη ακρίβεια των διακοπών, ειδικά όταν αναζητάς κάτι διαφορετικό!

Από τις 24 μέχρι τις 31 Ιούλη στην πανέμορφη Βόρεια Ευβοία, στο camping "Ροβιές", επιχειρούμε να κάνουμε πραγματικότητα τις διακοπές όπως τις φανταζόμαστε. Με πυξίδα μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά και το μεράκι μας, διαμορφώνουμε ένα συλλογικό εγχείρημα για οικονομικές και εναλλακτικές διακοπές για όλους/-ες. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι κάποιες μέρες με εκδηλώσεις και συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, τουρνουά. Μετά και την περσινή πρώτη πρωτοβουλία μας, φέτος συνεχίζουμε να προσπαθούμε να απευθυνθούμε σε νέους και νέες, που δεν εφησυχάζονται στην κανονικότητα, σε νέους και νέες, που σε πείσμα των καιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς.

Δεν θέλουμε να μπαίνει η ζωή μας σε καλούπια...

Μετά από τόσα χρόνια λιτότητας, με τα μνημόνια να αποτελούν πλέον κανονικότητα, η νεολαία βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης. Καλούμαστε να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε και να ζήσουμε μέσα σε μια άκρως πιεστική καθημερινότητα, και σε οικονομικές συνθήκες που σίγουρα περιορίζουν τα όνειρά μας. Είδαμε μέτρα να περνάνε, αλλά να δίνονται αγώνες, γιατί ποτέ δεν θέλαμε να συμβιβαστούμε με διαπραγματεύσεις ή αποφάσεις πάνω στις πλάτες μας και με φάρο την αξιοπρέπεια και την ελπίδα, παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή. 
Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε και αντιμέτωποι/-ες με έναν κόσμο με συνεχείς αλλαγές, παλιές και νέες συγκρούσεις από τους συνεχιζόμενους τριγμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τις πυκνές εξελίξεις σε διάφορες περιοχές, από την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή μέχρι τον αραβικό κόσμο.
Οι νέες συνθήκες θέτουν και νέες προκλήσεις και καθήκοντα, γι' αυτό και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη συζήτηση, το διάλογο και τον προβληματισμό της νεολαίας των εργαζόμενων και των ανέργων για το ποια διέξοδος μπορεί να υπάρξει, για το τι πρέπει να κάνουν δυνάμεις και άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με αυτή την κατάσταση!

…ούτε και οι διακοπές μας!

Κόντρα στο κυρίαρχο, εμπορευματοποιημένο πρότυπο «πακέτου διακοπών», προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτομόρφωση. Διαμορφώνουμε συλλογικά ένα χώρο εναλλακτικής ψυχαγωγίας, συζήτησης και δημιουργικότητας. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, εργαζόμαστε όλοι και όλες μαζί για την καθημερινή λειτουργικότητα του camping, διασκεδάζουμε και χαλαρώνουμε.

Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων και συζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία πολιτικού, ιστορικού και φιλοσοφικού περιεχομένου), προσπαθούμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών ενάντια στο κυρίαρχο. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού, στο οποίο διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν ο ένας από τον άλλον. Οι διακοπές μας είναι μια ακόμα ευκαιρία να προτάξουμε ένα άλλο πρότυπο για το πώς θέλουμε να ζούμε, με δημιουργικότητα και ριζοσπαστικότητα, χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μπαίνουν σε φόρμουλες και να είναι "μία από τα ίδια". Δεν συμβιβαζόμαστε στα καθιερωμένα, αλλά αποδεικνύουμε ότι μπορούμε συνεχώς να φέρνουμε εικόνες από το μέλλον που θέλουμε!!!"


Τα event των συναυλιών στο facebook:ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
facebook: @campradikal
twitter: @radiKal_camp
Instagram: Camping_RadiKal
τηλ. Ομάδας επικοινωνίας: 6980523597 // 6976721278


Το camping RadiKal 2017 διοργανώνεται από τον τομέα νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης, την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (οργανώσεις που συμμετέχουν στην Λαϊκή Ενότητα), καθώς και από αγωνιστές στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας για την Κομμουνιστική Αριστερά.  
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...