Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου στην European Dynamics

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας ‘European Dynamics’ για την παράνομη απόλυση συναδέλφου
Την Παρασκευή 16/6 η εργοδοσία της European Dynamics, χωρίς καμιά πρότερη σύσταση ή ειδοποίηση, κάλεσε εργαζόμενο μέλος του ΣΕΤΗΠ, να υπογράψει την απόλυση του και εντός 10 λεπτών να έχει αποχωρήσει από την εταιρεία. Ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή του που ήταν παράνομη και εκδικητική για τη συνδικαλιστική του δράση και έγινε με αστείες δικαιολογίες περί απόδοσης. Δε θα ανεχτούμε να απολυθεί κανένας, γιατί άσκησε στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως μοίρασμα ανακοίνωσης ή γιατί αρνήθηκε να εργαστεί, για πολλοστή φορά, απλήρωτος πέραν το νόμιμου ωραρίου του.
Σε εταιρείες πληροφορικής όπως η European Dynamics που αναπτύσσονται και κάνουν μπίζνες εκατομμυρίων, οι απλήρωτες υπερωρίες για να πιαστούν στόχοι και προθεσμίες, τα δεκάωρα, η πληθώρα διαφορετικών ατομικών συμβάσεων εργασίας, οι αλλαγές στις συμβάσεις για να μην κατοχυρώνεται δικαίωμα μετατροπής τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, η πίεση και η εντατικοποίηση για το “κάτι παραπάνω”, είναι κάποια μόνο από τα μέτρα που εφαρμόζονται.
Η εργοδοσία της εταιρείας αξιοποιεί την πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν περάσει και αυθαιρετεί καθημερινά. Δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τώρα απολύει για να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης του συναδέλφου!
• Άμεση δέσμευση της εταιρείας για τήρηση της 8ωρης εργασίας συμπεριλαμβανομένου του διαλείμματος.
• Καμία απλήρωτη υπερωρία!
• Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...