Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Oι Μαφιόζικοι εκβιασμοί των Δανειστών και η πρέπουσα λαϊκή απάντηση


Του Μανώλη Μηλιαράκη           

Μόνο με τους πιο σκληρούς εκβιαστές της μαφίας, είναι δυνατόν να συγκριθούν
οι Δανειστές μας. Η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δις ευρώ, που προβλέπεται από το τρίτο Μνημόνιο, έπρεπε να είχε γίνει από το Φλεβάρη του 2016, οπότε υποτίθεται ότι θα έκλεινε η Β΄αξιολόγηση. Όμως Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ. με τις υπαρκτές ή προσχηματικές διαφωνίες τους μετέθεταν συνεχώς την αξιολόγηση και ταυτόχρονα απαιτούσαν, από την Κυβέρνηση, νέα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού μας. Η αξιολόγηση τελικά έκλεισε στις 15 Ιουνίου 2017, αφού προηγουμένως η Κυβέρνηση νομοθέτησε 140 (!) προαπαιτούμενα μέτρα, ανάμεσα στα οποία και η προνομοθέτηση σκληρής λιτότηταςμέχρι…το 2060 και η υποθήκευση του δημόσιου πλούτου για …99 χρόνια!!!.
Αλλά ενώ και με αυτά τα πρεσαρίσματα, η αξιολόγηση περατώθηκε, τελικά, επιτυχώς τον Ιούνιο και αυτομάτως έπρεπε να εκταμιευθούν τα συμφωνημένα 8,5 δις, οι Δανειστές, ωμοί εκβιαστές, διαμηνύουν, εν είδη τελεσιγράφου, προς την Ελληνική Κυβέρνηση, ότι η εκταμίευση, με την οποία θα πλήρωνε η Χώρα μας, αυτές τις μέρες, 6,9 δις ευρώ τόκους στους ίδιους, δεν θα γίνει αμέσως αν…
Διαβάστε, για να δείτε ποιά ήταν αυτά τα «αν» και να διαπιστώσετε ότι η «πολιτισμένη» Ευρώπη τους, η «Ευρώπη των αξιών», η Ε.Ε., δεν είναι, τελικά, παρά μια αρένα που στις κερκίδες της κάθονται οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και εποπτεύουν, ηδονιζόμενοι, τον αγώνα των εξαθλιωμένων λαών με τα αιμοβόρα θηρία του τοκογλυφικού τραπεζοχρηματιστηριακού συστήματος. Να διαπιστώσετε ότι οι Δανειστές μας δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με τη δικαιοσύνη ,ούτε με την ηθική. Γνωρίζουν μόνο ένα νόμο,το νόμο της ζούγκλας. Ότι, δηλαδή, δίκαιο είναι η θέληση και το συμφέρον του ισχυρού.
Ας δούμε, λοιπόν ποιά ήταν τα αν των δανειστών- δυναστών
*Ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ.,ήταν ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), το 2010, όταν το ΠΑΣΟΚ, του Γ.Α. Παπανδρέου, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας. Τότε ο Γεωργίου παρουσίασε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Χώρας να ανέρχεται στο 15,4% του ΑΕΠ, αντί του 13,6%, που είχε προσδιοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Αυτή η διόγκωση όμως, δεν ήταν άνευ σημασίας, ήταν αναγκαία για την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια.! Αργότερα ο Γεωργίου κατηγορήθηκε, από στέλεχος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ότι αυθαίρετα και τεχνικά αύξησε το έλλειμμα, με οδηγίες των Δανειστών,ακριβώς για να μπούμε στο Μνημόνιο. Στις αρχές του 2016, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του, για το θέμα αυτό. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι προστάτες του,στο Δ.Ν.Τ. και στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και απαίτησαν, τι θράσος, την παύση της δίωξης. Και ω της υποτέλειας. Το Μάϊο του 2017, λίγο δηλαδή πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Ιουνίου, το Συμβούλιο Εφετών, με ψήφους 2-1, τον απαλλάσει!
Έλα όμως που οι Δανειστές δεν αρκέστηκαν να απαλλαχθεί ο προστατευόμενος τους από τις όποιες κατηγορίες τον βάρυναν, απαίτησαν και πέτυχαν, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση, των 7,7δις, άκουσον, άκουσον, το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει στον Γεωργίου όλα τα δικαστικά έξοδα που υποβλήθηκε, λόγω της ποινικής δίωξης που του άσκησε το Κράτος. Και τον απάλλαξαν και τον αποζημίωσαν, όχι φυσικά με χρήματά τους αλλά του Έλληνα φορολογούμενου.
Προσέξτε, την αποζημίωση δεν την ζήτησε ο Γεωργίου, αλλά οι δανειστές μας, οι προστάτες του, τα αφεντικά του με δυο λόγια. Γιατί, θα πείτε, αυτοί και όχι αυτός;
Στο εύλογο ερώτημα θα απαντήσουμε αφού προηγουμένως αναφέρομε μερικά ακόμα από τα «αν» των Δανειστών-δυναστών μας.
*Με το 999/2017 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν για κακούργημα, τρεις Έλληνες και τρεις αλλοδαποί (Ιταλός, Ισπανός και Σλοβένος), μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την γνωμοδότηση που έκαναν στις 18-10-2013, με βάση την οποία «ήταν συμφέρουσα για το Δημόσιο η πώληση 28 ακινήτων του» με τους εξής όρους: Το Δημόσιο θα πουλούσε, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, τα 28 ακίνητα, στην “Εθνική Πανγαία” και στη “Eurobank Properties”και ταυτόχρονα δεσμευόταν ότι θα στέγαζε σε αυτά υπηρεσίες του καταβάλλοντας ενοίκιο 26 εκατ. ετησίως για 20 χρόνια!!! Κατά την εκτίμηση των δικαστών που εξέτασαν την υπόθεση, η ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ήταν της τάξης των 580 δις, γατί το Δημόσιο πουλούσε τα 28 ακίνητά του στο μισό περίπου του ποσού, που θα κατέβαλλε για, ως ενοικιαστής τους! Ενώ λοιπόν όδευε η κακουργηματική αυτή υπόθεση προς το κακουργοδικείο, παρεμβαίνουν,στο Eurogroup της 15-6-2017, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., ο Β. Ντομπρόβσκις καθώς και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Ντε Γκίντος καιαπαιτούν την άμεση παύση κάθε είδους δίωξης εναντίον των προαναφερομένων αλλοδαπών, ειδάλλως δεν θα εκταμιευθεί η δόση»! Πιο ωμός εκβιασμός και πιο βάναυση επέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν μπορούσε να συμβεί. Αντί όμως ως απάντηση στην ιταμή αυτή πρόκληση,να ακουστεί ένα..,ας οικτίρει,σε λίγες μέρες, ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά του Βουλεύματος… και έπαυσε η δίωξη!
*Δεν ήταν όμως μόνο οι ευρωπαίοι εταίροι που έθεσαν τα δικά τους «αν, αν»…Και το Δ.Ν.Τ., με τη σειρά του απαίτησε:
1)Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή και άρα, την άμεση κατάργηση της Κυριακής, ως αργίας και γιορτής! Η Κυβέρνηση απάντησε με ένα γιες!
2) Την διαβεβαίωση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ότι οι μειώσεις των συντάξεων και ο προσδιορισμός του αφορολογήτου, όπως έχει διαμορφώθεί, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.!
Τώρα, ας έλθουμε στα ερωτήματα που θέσαμε στην αρχή. Γιατί για ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, παρεμβαίνουν οι Δανειστές και όχι οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι;
Πρώτον, γιατί θέλουν να καθησυχάσουν τα απανταχού όργανά τους, διαμηνύοντας τους ότι σε κάθε περίπτωση «το συνδικάτο», τους παρέχει έμπρακτα, πλήρη και για όλα, προστασία και υπεράσπιση.
Δεύτερο και πιο σημαντικό, για να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό, όχι την Κυβέρνηση, γιατί με αυτή έχουν τελειώσει, αλλά τον ίδιο το λαό, σε μια περίοδο μάλιστα που συμπίπτει, όχι τυχαία, με την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ του 62%, στις 5 Ιουλίου 2015. Από αυτόν τον υπερήφανο λαό θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για το ΟΧΙ που ύψωσε στο καθεστώς της νέου τύπου κατοχής, που μας έχουν επιβάλει. Επιδίωξη τους είναι να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και να του γίνει συνείδηση ότι η πατρίδα μας έχει γίνει αποικία, με κυρίαρχο τους Δανειστές και όργανό τους τις Κυβερνήσεις που εκλέγει ο ίδιος. Κατά συνέπεια το μόνο που του απομένει είναι…ο καναπές του!
Στις ίδιες ράγες κινείται και το Δ.Ν.Τ. και επί πλέον: Με την εμμονή του για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, επιδιώκει βέβαια την δημιουργία ολιγοπωλείων στο χώρο του εμπορίου, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει να πλήξει το θεσμό της Οικογένειας και την κουλτούρα του λαού μας, που θέλει την Κυριακή, γιορτή και αργία. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Τα περί συνταγματικότητας, που ζητά το Δ.Ν.Τ., προπριονίζουν το είδος της συνταγματικής μεταρρύθμισης που επαγγέλλονται τα μνημονιακά κόμματα.
Τα παραπάνω, που αποκαλύπτουν πλήρως το πραγματικό πρόσωπο, της δικτατορίας του Κεφαλαίου, ξεχειλίζουν το ποτήρι της ανοχής και το μετατρέπουν, όσο συνεχίζεται η ανοχή και η αδράνεια απέναντι του, σε ποτήρι ενοχής για τον καθένα μας.
Το Κίνημα της Χ.Δ. από το 2010, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μας έβαλε στο Μνημόνιο, εκτίμησε ότι η Χώρα μας υπέστη στρατηγικού χαρακτήρα ήττα και υπέκυψε σε μια νέου τύπου κατοχή. Σήμερα η εκτίμηση αυτή είναι πανθομολογούμενο γεγονός, που απαιτεί να γίνει πράξη, εδώ και τώρα, η συγκρότηση ενός ευρέου φάσματος Πατριωτικού Δημοκρατικού Αντιμνημονιακού Κινήματος, με στρατηγικό στόχο τον αγώνα για Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση και την οικοδόμηση μιας Ελλάδας, απεξαρτημένης από τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς και οργανισμούς του Διεθνούς και ντόπιου κλεπτοκρατικού συστήματος. Το κίνημα αυτό πρέπει να είναι η απάντηση του λαού στους δυνάστες του ντόπιους και ξένους.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...