Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Κλείνει το Al Jazeera και το Ισραήλ...Φιλελέδες καταδικάζετε;;


Το Ισραήλ θα προχωρήσει στον τερματισμό λειτουργίας του δικτύου Al-Jazeera και στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του. Αυτό ανακοίνωσε ο Αγιούμπ Καρά, υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, με το επιχείρημα ότι το αραβικό δίκτυο «υποστηρίζει την τρομοκρατία».

Όπως είπε ο το Ισραήλ θα ζητήσει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των γραφείων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, αλλά και τη διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, στα αραβικά και στα αγγλικά, τόσο από την έδρα του στο Κατάρ όσο και από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων.

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων του Al-Jazeera.

Ο Αγιούμπ Καρά υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή, η οποία προφανώς έρχεται σε συνέχεια των κυρώσεων και των πιέσεων που έχουν επιβληθεί στο Κατάρ, ελήφθη βάσει της απόφασης «των αραβικών σουνιτικών κρατών να κλείσουν τα γραφεία του Al Jazeera στα εδάφη τους και να απαγορεύσουν τη λειτουργία του».

Όπως είπε, το Al Jazeera χρησιμοποιείται από δίκτυα τα οποία «προωθούν τη βία».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει απειλήσει ότι θα κλείσει όλες τις εγκαταστάσεις του Al Jazeera, στη χώρα, διότι στηρίζει την τρομοκρατία και μάλιστα χαρακτήρισε «προσπάθεια πρόκλησης βίας» εις βάρος του Ισραήλ τα ρεπορτάζ του δικτύου για τις πρόσφατες διαδηλώσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ιερουσαλήμ.

Τους τελευταίους μήνες, τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ιορδανία έκλεισαν τα γραφεία του Al-Jazeera στα εδάφη τους, ως μέρος των διπλωματικών και οικονομικών πιέσεων προς το Κατάρ. Επίσης, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει μπλοκαριστεί το σήμα του δικτύου. Η Αίγυπτος έχει απαγορεύσει το Al-Jazeera πριν από αρκετά χρόνια.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera του Κατάρ καταδίκασε την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του και δήλωσε ότι θα την προσβάλει στη δικαιοσύνη.

«Το Al-Jazeera καταγγέλλει το μέτρο αυτό εκ μέρους ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», δήλωσε εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου, που ενημέρωσε ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...