Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Συγχαρητήρια από τα αφεντικά του δέχθηκε ο Τσίπρα. Οι Γερμανοί τον επικροτούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


Τα... συγχαρητήριά της έδωσε στην κυβέρνηση η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα», για το γεγονός οτι προχωρά ακάθεκτη τους πλειστηριασμούς. Η γερμανική εφημερίδα τονίζει πως έχουν γίνει πολλά βήματα επίσης στο οι τράπεζες να εισπράττουν τα οφειλόμενα από όσους χρωστάνε, ενώ ανέφερε ότι καμιά φορά η αριστερή κυβέρνηση επιβάλλει... καλύτερα τις μεταρρυθμίσεις από ότι μια δεξιά.

Με αφετηρία τον νόμο Κατσέλη σχεδόν κάθε πολίτης ήταν σε θέση να αναστείλει την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων. Σύμφωνα με ελληνικές τράπεζες το 20% των κόκκινων δανείων βρίσκεται στα χέρια «στρατηγικών κακοπληρωτών», με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των κακοπληρωτών αυξήθηκε ακόμα περισσότερο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, μιας και «όταν το αριστερό κόμμα βρίσκονταν αντιπολίτευση επικροτούσε τέτοιου είδους τακτικές», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής οι δανειστές επέμειναν σε πλειστηριασμούς ακινήτων μέσω διαδικτύου για να αποφευχθούν φαινόμενα βίας σε βάρος συμβολαιογράφων. Ο σχετικός νόμος πέρασε από την ελληνική βουλή, ισχύει από τον Μάιο και τερμάτισε τον Ιούνιο την απεργία των συμβολαιογράφων. Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν τώρα δειλά να κινούνται κατά των κακοπληρωτών. »Περάσαμε τον Ρουβίκωνα», λέει ένας τραπεζικός στην Αθήνα.

«Το γεγονός ότι μια αριστερή κυβέρνηση, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να φτιάξει γέφυρα πάνω από τον Ρουβίκωνα, ανοίγοντας το δρόμο για πλειστηριασμούς, είναι ίσως για κάποιους ειρωνικό, δεν παύει ωστόσο να είναι και λογικό και συνεπές. Σε τελική ανάλυση ορισμένες μεταρρυθμίσεις μπορούν να επιβληθούν καλύτερα από αριστερές παρά από συντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως εκεί» αναφέρει το δημοσίευμα.

newsit.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...