Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Κ. Χρυσόγονος : Δικτάτορας ο Μαδούρο


«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές δικτατορίες, όλες είναι αντιδραστικές διότι μας επαναφέρουν στο παρελθόν όπου οι πολιτικοί ήταν συνώνυμοι με τη βία ή με την απειλή βίας και όλα αυτά θα πρέπει να καταδικαστούν» υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, στον focus fm Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στο καθεστώς Μαδούρο στην Βενεζουέλα και στη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η χώρα μας.

«Περιμένετε να δούμε αν το θέμα έρθει στα ευρωπαικά όργανα, καθώς υπάρχει διάψευση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για διαφοροποίηση της Ελλάδας σε σχετική θέση της ΕΕ. Ωστόσο, το ζήτημα είναι πως θα μπορούσε η Ευρώπη και η Διεθνής Κοινότητα να συμβάλει σε μία δημοκρατική και ειρηνική λύση. Αυτό είναι το ζητούμενο όχι απλά να υποβάλλεις τυφλές κυρώσεις που ενδεχομένως θα έπλητταν περισσότερο το λαό παρά καθεστώς. Η χώρα δυστυχώς φαίνεται πως οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο».


Για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεωρεί άτοπες τις δηλώσεις της εκπροσώπου του κοινοτικού επιτρόπου κ. Μοσκοβισί . «Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και η ανεξαρτησία της πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους και μέσα και έξω από τη χώρα. Αν ο κ Γεωργίου το επιθυμεί μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα και να εξεταστεί η υπόθεσή του από το ανώτερο δικαστήριο».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις Αλλαγές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τόνισε ότι «υπάρχουν ζητήματα στο νόμο Διαμαντοπούλου που δεν απέδωσαν, όπως η αλλαγή της συνθέσεως και της διαδικασίας ενώπιων των εκλεκτορικών σωμάτων που εκλέγουν τους καθηγητές». Ωστόσο τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...