Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Μνημονιακές κυβερνήσεις στην Ελλάδα με κλήρωση....


Μεγάλος σαματάς σήμερα με την απόφαση της κυβέρνησης οι σημαιοφόροι στα Δημοτικά, κατά τις παρελάσεις να πηγαίνουν με κλήρωση και όχι αν έχουν σε όλα 10 ή 9 και 8.....

Αν και προσωπικά θεωρώ ότι στο Δημοτικό σχολείο ο μαθητής/ η μαθήτρια μαθαίνουν τον τρόπο να για να ρουφάνε γνώσεις μετέπειτα και η απόδοση στα μαθήματα δημοτικού μικρή σημασία έχει ο σαματάς είναι αναντίστοιχος του θέματος. Από την μία οι νεοφιλελέρες θίχτηκαν γιατί καταργείται η Αριστεία στο Δημοτικό λες και σε ένα μπόμπιρα 8 ετών το θέμα είναι να είναι "Άριστος" και όχι να πάρει τις βάσεις για να είναι ένας καλός άνθρωπος. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να πουλήσει και λίγο ψευτοπροοδευτισμό, γιατί "αριστερά" δεν πουλάει έτσι...Αριστερά θα πούλαγε αν καταργούσε τις μαθητικές στρατιωτικού τύπου παρελάσεις, αλλά που να τολμήσουν τα νέα φιλαράκια του Ιερώνυμου!

Πάντως η σημερινή ιδέα της κυβέρνησης γεννά μεγαλύτερες ιδέες.........

Να μην κάνουμε πολυδάπανες εκλογές με πολλά κόμματα και υποψηφίους, προτείνουμε. Να αποφασίζουμε σε μορφή δημοψηφίσματος αν θέλουμε ευρώ, ΕΕ, Μνημόνια ή ΟΧΙ, και αν επικρατήσει η "λογική", η "σύνεση" και κερδίζουν οι πολιτικές υποτέλειας, να κληρώνουμε κυβερνήσεις!!

Να κληρώνουμε πρωθυπουργός, υπουργούς, βουλευτές μνημονιακούς......Τι σημασία έχει άραγε στην πράξη ποιος τυπικά είναι στην εξουσία, αν οι μνημονιακοί νόμοι που ορίζουν στην Ελλάδα το σύνολο των κανόνων διαβίωσης μας έρχονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες!

Άλλωστε η κλήρωση μπορεί να φέρει και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις, όπως βγει κάποιος μνημονιακός με πραγματικό χιούμορ, κάποιος ή κάποια πραγματικά εμφανίσιμος/α για να πουλάμε ωραία εικόνα σαν χώρα, κτλ!!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...