Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

«Διετής φυλάκιση με τριετής αναστολή» στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ..''Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση.''Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Η καταδικαστική απόφαση αφορά σε μία από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες κατηγορείτο.
Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή του πως «η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία».
Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε τον Ανδρέα Γεωργίου διότι δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων που αφορούσαν στο έλλειμμα του 2009.
Το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε, επειδή δεν συγκαλούσε το Δ.Σ. και από εκείνη που αφορούσε στο γεγονός ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες μαζί με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία κατηγορείται.

Το Μέτωπο Νίκης από την αρχή στάθηκε δίπλα σε Γεωργαντά κσι Λογοθέτη για την υπόθεση Γεωργίου και τελικά με την σημερινή απόφαση δικαιώθηκε!!!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...