Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Ανένδοτος αγώνας μέχρι να πέσει η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Του Σπύρου Γουδέβενου

Δεν υπάρχουν μέσοι δρόμοι.......

Δεν μετράει το επιχείρημα, "θα έρθει το Κούλη", γιατί ποτέ δεν μασήμασε σε ψεύτικα δίπολα.....

Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει τα νέα μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, είναι διάχυτη η απελπισία στην ελληνική κοινωνία από τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται και αυτά που θα εφαρμοστούν. 

Και ενώ 1 εκατομμύριο πολίτες καθημερινά υποφέρουν από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών λόγω χρεών στο Δημόισο, έρχεται ο αλητήριος Τσακαλώτος και φέρνει πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών για χρέη σε εφορία και Ταμεία από την Πρωτομαγία, λερώνοντας το τσογλάνι και την ημερομηνία-ορόσημο για την παγκόσμια εργατική τάξη. Παράλληλα βέβαια οι τράπεζες μέσα στο 2018 θα ξεσπιτώσουν χιλιάδες κόσμους για "κόκκινα" δάνεια, και όλα αυτά με υπογραφή Τσίπρα.

Και δεν φτάνουν τα παραπάνω, αλλά πάλι με τις υπογραφές Τσίπρα, Σαμαρά, ΓΑΠ οι μισθοί είναι στα επίπεδα Βουλγαρίας με το κόστος ζωής να μοιάζει με αυτό της Γερμανίας, οι συντάξεις σε αυτά τα πλαίσια είναι επίσης, η ανεργία σκαρφαλωμένη πάνω από το 20%, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας ξεπουλά δημόσια περιουσία και μειώνει την φορολογία για την ολιγαρχία.

Η Αριστερά, ο προοδευτικός κόσμος οφείλει να ακολουθήσει τις πρακτικές του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ, των φοιτητών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να σπάει από εδώ και πέρα στην πράξη κάθε μνημονιακό μέτρο. Να εμποδίζουμε καθημερινά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που με υπογραφή Τσίπρα προβλέπονται μέχρι το 2060. Με καταλήψεις κτιρίων, με απεργίες, με καθημερινή ανυπακοή να τσακίσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εναλλακτική πρόταση ακόμα μπορεί να μην είναι ενιαία (και ίσως καλό είναι που δεν είναι, αφού θέλει ευρύτερες διεργασίες), αλλά στο ερώτημα "αν φύγει ο Τσίπρας ποιος", απαντάμε ότι το θέμα είναι οι πολιτικές και υπάρχουν στα Αριστερά προτάσεις για "άλλες πολιτικές"!

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...