Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο έχει κόσμο γιατί στηρίζεται από ΜΜΕ, ΝΔ, Εκκλησία. Αλλού είναι το θέμα όμως!Το συλλαλητήριο προφανώς θα έχει κόσμο: το στηρίζει η ΝΔ, η Εκκλησία (από τις ενορίες έρχονται τακτοποημένοι οι ενορίτες), το στηρίζει ο ΣΚΑΪ (αφού δεν του κατσαν οι "Παραιτηθείτε", αναγκάστηκε να ξεχάσει τους φιλελευθερισμούς και να συγχρωτιστεί με την πλέμπα...). Οποιαδήποτε σύγκριση με τις πλατείες (που είχαν απέναντι τους όλους αυτούς) είναι εντελώς άτοπη.

Επειδή αυτά συνήθως προκαλούν φοβικές αντιδράσεις στον κόσμο της αριστεράς, θα ήθελα να θυμίσω ότι το 1992 ζήσαμε πολύ μεγαλύτερο ζόφο (κρατικά κατευθυνόμενο μάλιστα) και παρόλ' αυτά αμέσως μετά είχαμε τους μεγάλους αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για όποιον εντυπωσιαστεί από το μέγεθος, θα θελα να θυμίσω ότι τη ΧΑ την ψηφίζουν 600.000 (υπ)άνθρωποι σε όλη τη χώρα (και το αιτιολογικό "δεν ήξεραν" δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό). Θα ήθελα επίσης να θυμίσω ότι δεν μάθαμε τώρα τι μηχανισμός είναι η Εκκλησία, ούτε τώρα συνειδητοποιήσαμε τους ενοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας. Το ότι δεν τους βλέπουμε συχνά στο δρόμο, δεν σημαίνει ότι δεν τους γνωρίζουμε (αν ζούμε σε αυτή την κοινωνία, εγώ ζω σε αυτην). 

Αντιθέτως, θεωρώ ότι 25 χρόνια μετά το 1992, η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δεν θεωρεί τόσο σημαντικό πια το θέμα της ονομασίας. Επί 25 χρόνια δεν αποδείχτηκε ότι "μας απειλούν τα Σκόπια", παρότι έχουν αναγνωριστεί από 100 χώρες με τη συνταγματική τους ονομασία. Το ότι η ελληνική αστική τάξη έκανε πανηγύρι στα Βαλκάνια (την ώρα που στο εσωτερικό πούλαγε εθνικισμούς) το ξέρει πια πολύ περισσότερος κόσμος: από τους μηχανικούς και άλλους που πήγαν και δούλεψαν σε ελληνικες εταιρείες εκεί, μέχρι τους βορειοελλαδίτες που πηγαινοέρχονται κάθε τρεις και λίγο (αλλά άμα είναι να πάνε στο Καζίνο φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα που το διαβατήριο τους σφραγίζεται με το Δημοκρατία της Μακεδονίας!). Οπότε δεν με τρομάζει η μαζικότητα.

Επιπλέον, την κινητοποίηση οργανώνουν τα pet της Αμερικάνικης Πρεσβείας (Παμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, μέχρι και στη συνέντευξη τύπου είπαν ότι πριν οργανώσουν το συλλαλητήριο είδαν τον Πρέσβη!), μαζί με το κόμμα (ΝΔ) που μόλις του πει η Αμερικάνικη Πρεσβεία να αλλάξει ρότα, θα αλλάξει αμέσως, οπότε τι συζητάμε; Για την πορεία στην οποία κάλεσε και το "Πράττω", δηλαδή ο ίδιος ο Κοτζιάς; (Σημείωση: εννοείται ότι οι ΗΠΑ πήραν την πρωτοβουλία να λυθεί το θέμα του ονόματος γιατί θέλουν όλα τα Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ λόγω της κόντρας με τη Ρωσία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αμερικανοί -που τώρα στηρίζουν Τσίπρα που έχει γίνει το καλύτερο pet τους- δεν θέλουν να ελέγχουν και την άλλη πλευρά, της ΝΔ, και να φτιάχνουν ένα φόβητρο που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όποτε και όπως θέλουν... Αλλωστε, γιατί να βγουν έξω από τα συλλαλητήρια και να αφήσουν τη Ρώσικη Πρεσβεία να αλωνίζει, με τον Σαββίδη να χρηματοδοτεί το συλλαλητήριο της Θεσσαλονικης...). Οπότε απλώς γελάω με την αφέλεια των "μπατριωτών". 

Δεν είναι λοιπόν αυτά που με φοβίζουν. Θα σας πω τι με φοβίζει.

Με φοβίζει καταρχάς ότι έχουμε την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που είχαμε ποτέ. Ο Τσίπρας δεν έχει κανέναν φραγμό. Ούτως ή άλλως πολιτική δεν κάνει (εξωτερική πολιτική κάνει το ΝΑΤΟ, εσωτερική πολιτική η Τρόικα) και το μόνο που κάνει είναι τακτικισμοί στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να ξαναβγεί στις επόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό δεν έχει πρόβλημα να δίνει ευκαιρίες στην "σοβαρή ακροδεξιά" να συγκροτηθεί σε κόμμα

Αυτό θα χει δύο αποτελέσματα: καταρχάς να κόψει άμεσα ψήφους από τη ΝΔ, και κατά δεύτερον να υπάρχει "φόβητρο" για κάθε πολίτη που είναι στοιχειωδώς δημοκράτης να "συεπσιτωθεί" γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να έχει σίγουρη πρωτιά στις εκλογές του 2019! Αυτά τα "παιχνίδια", ομως, είναι πολύ επικίνδυνα! Την προηγούμενη φορά που το ΠΑΣΟΚ έπαιξε με την ακροδεξιά για να κόψει ψήφους από τη ΝΔ, ακολούθησαν οι δολοφονίες του Λουκμάν και του Φύσσα. Πόσο μάλλον που (σε αντίθεση με ότι ισχυρίζονται οι Συριζαίοι) η ίδια η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στρώνει το υπόστρωμα για να προσελκύσει κόσμο ο φασισμός! Κι αη ελληνική κοινωνία δεν είναι στο 1992,είναι στο 2018Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...