Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο Μίκης του Συντάγματος


Ο Μίκης του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα δεν είχε καμία σχέση με τον Μίκη που εμείς γνωρίσαμε στις καλύτερες στιγμές του. Τον Μίκη τον οραματιστή, τον επαναστάτη, τον μεγάλο μουσικό, τον ευαίσθητο Μίκη που πρώτα απ’ όλα εκφράζει τους εκμεταλλευόμενους και αδύνατους, τον Μίκη που στηλιτεύει την εξάρτηση και την κηδεμονία της χώρας και την μετατροπή της σε αποικία και προτεκτοράτο.
Αυτός ο Μίκης δεν ήταν παρών στο Σύνταγμα. Αντίθετα, το παρόν στο Σύνταγμα έδωσε ένας άλλος Μίκης που ξέχασε να αναφερθεί στους πολιτικούς και πολεμικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ο Μίκης που ξέχασε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μνημόνια και στην κοινωνία μας κυριαρχεί η αδικία, η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση, η ανεργία και η μετανάστευση των νέων μας, η οποία αντιπροσωπεύει και την μεγαλύτερη εθνική πληγή.
Στο Σύνταγμα ήταν, δυστυχώς, ο Μίκης που δεν θυμήθηκε καθόλου ότι την προηγούμενη μέρα ξεπουλήθηκε σε ξένα συμφέροντα η πύλη της Μακεδονίας, το ιστορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε προηγηθεί το ξεπούλημα στους Γερμανούς της Fraport του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με το όνομα «Μακεδονία». Ήταν ο Μίκης που λησμόνησε πως ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι η χώρα, οι στρατηγικοί μας τομείς, ο εθνικός μας πλούτος και πρώτα απ’ όλα ο εθνικός πλούτος της Μακεδονίας.
Στο Σύνταγμα ήταν ο Μίκης που θεώρησε πως δεν ήταν της ώρας να πει μια λέξη για την μεγάλη ληστεία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και των κατασχέσεων, που θα καταντήσουν έρημο τόπο αυτήν την χώρα, προφανώς γιατί αυτά δεν αντιπροσωπεύουν εθνική απειλή!
Στο Σύνταγμα της κατεχόμενης χώρας ο Μίκης δεν θεώρησε σκόπιμο να πει ούτε μια λέξηγια τις μεγάλες, πολύ πραγματικές και άμεσες απειλές που βιώνει η πατρίδα μας πρώτα απ’ όλα από την γερμανική ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ αλλά και την επιθετικότητα της Τουρκίαςκαι την «προφητεία» του Αμερικανού πρεσβευτή για ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο.
Ο Μίκης στο Σύνταγμα δεν ήταν ο Μίκης της προοδευτικής πατριωτικής δημοκρατικής Ελλάδας που έχει όραμα για την πατρίδα μας, αλλά ο Μίκης υπό την «ομπρέλα» των περισσότερων «νεοεθνικοφρόνων» διοργανωτών του συλλαλητηρίου, οι οποίοι, με το εύκολο όχημα του Μακεδονικού, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τις άμεσες και πιο μεγάλες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές απειλές και να κατευθύνουν το πολιτικό σκηνικό σε πιο αντιδραστική αλλά και σε πιο υποτελή σε ξένα συμφέροντα και κέντρα κατεύθυνση.
Ο πατριωτισμός αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αξία στην εποχή μας και αυτός ο γνήσιος πατριωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και τον αγώνα για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην χώρα σε ρήξη με την τρόικα, την ευρωζώνη και την ΕΕ, σε έναν δρόμο λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, για μια δίκαιη Ελλάδα.
Μόνο ένας τέτοιος πατριωτισμός σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα, με μια πολυδιάστατη πολιτική οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, μπορεί να προασπίσει επιπλέον και την ασφάλεια, την ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα και να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε εθνικές απειλές.
Αυτός ο προοδευτικός δημοκρατικός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον παραδομένο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και την υποτελή στρατηγική του ούτε με το αποικιοκρατούμενο μνημονιακό μπλοκ αλλά ούτε βεβαίως με μια επικίνδυνη νεοεθνικόφρονα δεξιά και ακροδεξιά, η οποία όποτε ερχόταν στο προσκήνιο εξωθούσε τον τόπο σε εθνικές και κοινωνικές περιπέτειες.
Ο Μίκης έκανε λάθος!
Γιάννης Λευτεριάς


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...