Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Γεώργιος Βήχας: Θα είμαι δίπλα στον Μίκη..Η παρουσία μου δεν έχει να κάνει με το συλλαλητήριο αλλά με τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη.


Χθές το απόγευμα ήμουν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Μου διάβασε τον αυριανό του λόγο στη συγκέντρωση του Συντάγματος και συζητήσαμε με αφορμή την απόφαση του να παρευρεθεί στο
αυριανό συλλαλητήριο τόσο για το θέμα των Σκοπίων αλλά και για όλες τις δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που έχει πάρει στη μακρόχρονη και πλούσια αγωνιστική του πορεία. Πρίν από λίγο διάβασα για τη επίθεση στο σπίτι του από αγνώστους.
Χθές ανάμεσα στα άλλα συζητήσαμε και για το ενδεχόμενο να δεχτεί κάποιου είδους επίθεση. Η ηρεμία του για αυτό το ενδεχόμενο μου θύμισε τον Μίκη του 2012. Είναι πολύ ανόητοι όποιοι πιστεύουν πως μπορεί να τον φοβίσουν είτε οι απειλές είτε οι επιθέσεις τους. 
Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί για την συμμετοχή του αύριο στο συλλαλητήριο. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός τόσο η διαφωνία όσο και η συμφωνία. Αυτό που όμως είναι βέβαιο είναι πως αύριο ο Μίκης δεν θα κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει σε όλη του τη ζωή. Θα υποστηρίξει με το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα αυτό που πιστεύει. Με το όποιο προσωπικό κόστος. Μου έκανε όπως είπα, τη τιμή χθές να μου διαβάσει την ομιλία του και να του πώ τη γνώμη μου. Για το περιεχόμενο της ομιλίας του δεν θα πώ τίποτα. Θα τα πει αύριο ο ίδιος. 
Η προάσπιση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Εθνικής κυριαρχίας ( όλων των λαών), της Ιστορικής Αλήθειας χωρίς εθνικιστικές και μισαλλόδοξες κορώνες, είναι το ζητούμενο σε κάθε συλλαλητήριο σαν το αυριανό. Ευτυχώς που δεν παραδόθηκε στα χέρια και στο λόγο των φασιστών! 
Αύριο θα είμαι δίπλα του. Όπως και τον Φεβρουάριο το 2012. Η παρουσία μου δεν έχει να κάνει με το συλλαλητήριο αλλά με τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω τιμώντας τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...