Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018

Για υποστήριξη της Τουρκίας κατηγορούν τη Μόσχα οι Κούρδοι


Οι κουρδικές τοπικές αρχές της επαρχίας Αφρίν κάλεσαν τη Ρωσία και τις άλλες δυνάμεις να ενεργήσουν προκειμένου να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην περιοχή αυτή στη βόρεια Συρία, κατηγορώντας τη Μόσχα για «συνέργεια» στο θάνατο δεκάδων αμάχων.

«Ζητάμε ιδίως από τη Ρωσία να σταματήσει να στηρίζει το τρομοκρατικό κράτος της Τουρκίας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές της Αφρίν.

Επίσης, καλούν τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ και το διεθνή συνασπισμό που πολεμά του τζιχαντιστές να «επέμβουν αμέσως».

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία με τον τίτλο «Κλάδος Ελαίας», η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, δείχνει ότι το κουβάρι των αντιθέσεων μπλέκεται ακόμα περισσότερο στη Συρία. Οι κουρδικές δυνάμεις των YPG εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ, ενώ η Τουρκία τις θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τουλάχιστον 68 άμαχοι, μεταξύ αυτών 21 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς την Άγκυρας. Περισσότεροι από 100 μαχητές που πολεμούν στο πλευρό της Τουρκίας και περίπου άλλοι τόσοι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...