Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Τα κείμενα των ΚΚ και τα «παπαγαλάκια» του ΚΚΕ


Ενοχλήθηκε σφόδρα η ηγεσία του ΚΚΕ με τον τίτλο της Iskra που τόνιζε ότι από τη δήλωση 47 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων εναντίον της πυραυλικής επίθεσης των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας εναντίον της Συρίας απουσίαζε η υπογραφή του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ, όμως, δια των επίσημων οργάνων του και των μέσων που ελέγχει, δεν τόλμησενα αντιδράσει ούτε στον τίτλο ούτε στο ρεπορτάζ της Iskra.
Γιατί ήξερε πως αντιπροσώπευαν την αλήθεια!
Αντίθετα, κρυπτόμενο το ΚΚΕ, έβαλε διάφορα «παπαγαλάκια» του να εξαπολύσουν από το διαδίκτυο μια βροχή από χυδαίες ύβρεις, χαρακτηρισμούς συκοφαντίες εναντίον της Iskra αλλά και του Παν. Λαφαζάνη (!!!), αυτός είναι, δυστυχώς, ο αντίπαλος τους,  διότι υποτίθεται ότι η Iskra διαστρέβλωνε την αλήθεια και συκοφαντούσε το ΚΚΕ.
Αυτά τα «παπαγαλάκια» σκοπίμως χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν ως άλλοθι, για να αποδείξουν το ψεύδος της Iskra, μια άλλη ανακοίνωση 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων κατά της επίθεσης στην Συρία, η οποία είχε εκδοθεί μέρες νωρίτερα και την οποία άλλη αυτή ανακοίνωση, που τελικά έφτασαν να υπογράψουν 50 κόμματα, συνυπέγραφε και το ΚΚΕ.
Οι κακοήθεις «παπαγάλοι» συνειδητά παρέλειπαν και παρέκαμπταν το ουσιαστικό γεγονός ότι οι δυο αυτές ανακοινώσεις είχαν πολύ διαφορετικό περιεχόμενο.
Ναι μεν και οι δυο καταδίκαζαν τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ κλπ αλλά με ένα αρκετά διαφοροποιημένο σκεπτικό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, μεγαλύτερο και ιστορικότερο ΚΚ στην ΕΕ, ενώ υπέγραφε την ανακοίνωση των 47 ΚΚ, δεν υπέγραψε, όμως και το κείμενο των 29, που έγιναν 50, Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. (το οποίο άλλωστε καταχωρεί η Iskra κάτω από το κείμενο των 47, βλέπε εδώ).
Οι «παπαγάλοι» του ΚΚΕ, ενώ παραληρούν κατά της Iskra, δεν λένε τίποτα για το ποια είναι η κύρια διαφορά των δυο κειμένων και γιατί το ΚΚΕ υπέγραψε το ένα και δεν υπέγραψε το άλλο κείμενο.
Ιδού, λοιπόν, γιατί το ΚΚΕ δεν υπέγραψε το κείμενο των 47 ΚΚ.
Δεν το υπέγραψε , πέραν των άλλων, γιατί περιείχε την εξής αμαρτωλή παράγραφο:
«Τα υπογράφονται κόμματα, διακηρύσσουν την αλληλεγγύη τους με τον λαό της Συρίας που, εδώ και επτά χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είτε άμεση είτε έμμεση από την δράση τρομοκρατικών ομάδων, αντιστέκεται και αγωνίζεται για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, και το δικαίωμά του να αποφασίζει για τη μοίρα του, ελεύθερος από κάθε παρέμβαση».
Αυτή η παράγραφος, μαζί με άλλες διατυπώσεις του κειμένου των 47 ΚΚ, φέρνει αλλεργίαστο ΚΚΕ, ίσως και σε άλλα ΚΚ εκ των 50 (το οπορτουνιστικό ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα συνυπογράφουν και τα δυο), διότι θεωρεί ότι ο πόλεμος στη Συρία είναι πόλεμος του λαού για την ακεραιότητα της εναντίον του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων του, ενώ για το βαθυστόχαστο ΚΚΕ ο πόλεμος στην Συρία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενδοϊμπεριαλιστικός πόλεμος (αυτό δηλώνει το κείμενο των 29-50) ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.
Έτσι το ΚΚΕ εξομοιώνει τον ρόλο της Ρωσίας, που νομίμως βρίσκεται στην Συρία κατόπιν πρόσκλησης της νόμιμης κυβέρνησης της για να υπερασπιστεί την χώρα από ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους «τζιχαντιστές» δορυφόρους τους, με τον βρώμικο επιθετικό ρόλο των ΗΠΑ στη Συρία.
Για το ΚΚΕ ισχύει η λογική «άσπρος λύκος, μαύρος λύκος, όλοι οι λύκοι μια γενιά», κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ότι έτσι ευνοεί στην πράξη τον επιτιθέμενο, τις ΗΠΑ, και πως αν στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε η Ρωσία, η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας θα είχε καταρρεύσει και η χώρα αυτή θα είχε διαμελισθεί και διαλυθεί, ενώ ο Assad θα είχε χειρότερη, ίσως τύχη, από τους ΜιλόσεβιτςΣαντάμΚαντάφι κλπ.
Ασφαλώς κανένας δεν εξωραΐζει ούτε πολύ περισσότερο αγιοποιεί τον ρόλο της καπιταλιστικής Ρωσίας του Putin και το καθεστώς Άσσαντ με τις αντιδημοκρατικές διαστάσεις του.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα στρέφονται κάποιοι κατά των ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα θα σηκώνουν αδιάφοροι τα χέρια απέναντι στις δυνάμεις που αντιστέκονται αποτελεσματικάστην Συρία ενάντια στα αμερικανικά σχέδια και θα βαπτίζουν την ωμή αμερικανική επέμβαση, ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο.
Γιατί, τότε, έχουν χάσει τη  μπάλαυποκρίνονται στην πράξη και δεν βλέπουν τον στόχοκαι τον κύριο αντίπαλο.
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...