Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Χρειάστηκαν ένα χρόνο για να καθαρίσουν τις παραλίες! Επιτρέπεται η κολύμβηση στον Σαρωνικό
Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, αίρεται η απαγόρευση κολύμβησης σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Σαρωνικού, που είχαν πληγεί από την εκτεταμένη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Ναυτιλίας, με την άρση της απαγόρευσης κολύμβησης ολοκληρώνεται
και τυπικά η κοινή προσπάθεια των συναρμοδίων υπουργείων, των αρμόδιων δήμων, των στελεχών του Λιμενικού, των εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου.

Ενώ ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο αναγγελλόταν η αποκατάσταση των παραλιακών περιοχών, τελικά πέρασε περίπου ένας χρόνος από τη ρύπανση του Σαρωνικού, για την οποία ουδείς έχει δικαστεί. Στην καθυστέρηση αυτή συνέβαλε καθοριστικά και η ανάθεση της άντλησης του αποθηκευμένου πετρελαίου της “Αγίας Ζώνης ΙΙ” στο “Lassea”, πλοίο υπερήλικο που ακριβώς το 2017 πήγαινε για απόσυρση, ενώ στους αποθηκευτικούς του χώρους βρέθηκαν ποσότητες λαθραίων καυσίμων!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...