Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Κατήφορος: Και επίσημα με ανακοίνωση η κυβέρνηση Τσίπρα υπέρ των βομβαρδισμών στην Συρία


Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα να πουλά σανό και να μην επικροτεί τους βομβαρδισμούς, έρχεται πριν λίγο η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που στηρίζει τις προσπάθειες της Δύσης  για την εξάλειψη χημικών όπλων στην Συρία.

Η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση που πέρασε στην χώρα μετά την μεταπολίτευση, δεν μιλά για τους βομβαρδισμούς και επιχαίρει για ιμεπριαλιστικούς βομβαρδισμούς, απλά εύχεται αποκλιμάκωση, και αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι ανήκουν στην αριστερά.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπ. Εξωτερικών

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. 

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς. 

Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.»


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...