Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Ο Ερντογάν καλεί σε άθλια συσπείρωση εναντίον του Άσαντ


Θα ήταν αδιανόητο να μην απαντήσουμε στο συριακό καθεστώς“, ανέφερε ο Ιμπραχίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συσπειρωθεί ενάντια στο καθεστώς του Σύριου προέδρου Άσαντμε αφορμή τη φερόμενη επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα.
Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα θα πληρώσουν το τίμημα“, υπογράμμισε θρασύτατα ο Καλίν στη δήλωσή του.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει πολιτική δράση προκειμένου να σταματήσουν οι θάνατοι από τα συμβατικά και χημικά όπλα“, συμπλήρωσε υποκριτικά και «ξεχνώντας» επιμελώς τις θηριωδίες του στρατού της χώρας του στην κατεχόμενη Αφρίντης Βόρειας Συρίας.
Δόθηκε η “κατάλληλη απάντηση” στη Συρία
Νωρίτερα, ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως η Τουρκία καλωσόρισε και χαιρέτισε τις βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων στη Δαμασκό.
Στην ανακοίνωση η αντίδραση των συμμαχικών δυνάμεων χαρακτηρίζεται ως η “κατάλληλη“, σημειώνοντας πως “η επίθεση με χημικά όπλα (του καθεστώτος Άσαντ) εναντίον πολιτών συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Τουρκία πιστεύει ότι τέτοια εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα, προκειμένου να αποσοβηθούν νέες εγκληματικές ενέργειες“.
Είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα, ιδίως τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να συμφωνήσουν σε κοινά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η χρήση χημικών όπλων δεν παραμένει ατιμώρητη“, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η οποία είναι πλήρως συντεταγμένη με τις απάνθρωπες και παράνομες πυραυλικές επιθέσεις των δυτικών «συμμάχων» εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...