Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Συγχαρητήρια στον εαυτό του δίνει το αναρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, για τη θετική έκβαση στην υπόθεση του Βασίλη Δημάκη
Με μια λακωνική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του Υπουργείου και στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη θετική έκβαση που είχε η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη, ο οποίος σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο:

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι
πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείουκαι ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.
Στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται κατά πόσο ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, είναι ο ίδιος ο οποίος σύμφωνα με τη δικηγόρο του Δημάκη, τον είχε απειλήσει μερικές ώρες πριν με αναγκαστική σίτιση, προκειμένου να μην “αναγκαστεί να παραιτηθεί”.

Στην ανακοίνωση επίσης δε βλέπουμε να γίνεται λόγος και για την αναρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, γύρω από την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη. Αναρμοδιότητα που είχε επικαλεστεί ο υπουργός Κοντονής πριν μερικές ημέρες, αλλά η οποία φαίνεται πως δεν ισχύει, αφού εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν αυτός που έδωσε τις διαβεβαιώσεις για άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Τέλος στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για “τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων“, παρόλο που μερικές μέρες πριν με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε πως “η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα για προνομιακή μεταχείριση” των κρατουμένων.

Όπως και να ‘χει φαίνεται πως στο Βασίλη Δημάκη θα επιτραπεί να σπουδάσει και το μόνο που απομένει να δούμε είναι το ποιος θα αντλήσει τα περισσότερα επικοινωνιακά οφέλη, από την ιστορία ενός ανθρώπου που παραλίγο να πεθάνει, διεκδικώντας να μορφωθεί.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...