Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον καπετάν Ερμή, που οι δεξιοί «αφόρισαν»: «Κάνουμε εμετό με όσα γράφεις»Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανέβασε στο facebook, μια τρυφερή ανάρτηση, για τον θάνατο του ΕΛΑΣίτη, καπετάν Ερμή, απαλλαγμένη από κάθε είδους κακία και μετεμφυλιακό πάθος. Αποτίει φόρο τιμής σε μια μεγάλη μορφή της αντίστασης η οποία μάλιστα βρισκόταν σε διαφορετικό στρατόπεδο από εκείνον.
Το παράδοξο είναι πως ενώ η ανάρτηση αυτή δείχνει ένα διαφορετικό πολιτικό τρόπο σκέψης εναρμονισμένο με την εποχή του, κάτω από αυτή τα σχόλια μας επαναφέρουν στην πεζή πραγματικότητα.
Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.
Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.»
Και ορισμένα σχόλια (ατόφια με την ορθογραφία που έχουν)
-«Πλάκα μάς κάνεις? Ο σφαγέας σύμβολο? Τι διάολο όλοι ληγμένα παίρνεται?»
-«Κάθε φορά που μιλάς για αριστερά και δείχνεις το θαυμασμό σου μας κάνεις όλους να κάνουμε εμετό.»
-« γιατι δε γραφεσαι στο ΚΚΕ; μη σε απασχολει το ονομα. Ουτως ή αλλως τους αγαπας τους συμμοριτες. Βεβαια αν ειχε κερδισει ο Καπεταν Ερμης και η συμμορια του εσυ δε θα υπηρχες μιας και ο παππους σου θα χε πεθανει σε καποιο γκουλαγκ. λεπτομερειες...»
-« Γιατί ηρωποιείτε αυτούς που ήθελαν να επιβάλουν κόκκινη δικτατορία στην Ελλάδα; Γιατί ηρωποιείτε εγκληματίες πολέμου; Πάτε καλά ρε κι εσύ και οι όμοιοί σου;»Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...