Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Συνεχίζεται στις 15 Μαΐου η δίκη ΘεοφίλουΞεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η δίκη για την αίτηση αναίρεσης κατά της εμφατικής αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για τον Τάσο Θεοφίλου, που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής. Την Τρίτη η κατάθεση υπομνήματος από την υπεράσπιση, που θα αντικρούει τα όσα αναφέρει το αίτημα αναίρεσης.¨

Με αρκετούς συγκεντρωμένους αλληλέγγυους έξω από το δικαστήριο, ο αναρχικός Τ. Θεοφίλου βρέθηκε ξανά στο εδώλιο εννέα μήνες μετά την αθώωσή του και αφού πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή.

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης, η δίκη δεν ολοκληρώθηκε, αλλά θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα κατατεθεί από την πλευρά της υπεράσπισης υπόμνημα, σε αντίκρουση των όσων ανέφερε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, που κατέθεσε το αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα που μεταφέρεται από την έδρα ήταν θετικό, καθώς η πρόεδρος ανέφερε πως το DNA αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη. Σημειώνεται δε πως ο εισαγγελέας δεν υπερασπίστηκε την αναίρεση.

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες του Αρείου Πάγου το πρωί της Τρίτης, όταν και η υπεράσπιση θα καταθέσει το υπόμνημα σε αντίκρουση του αιτήματος αναίρεσης της απόφασης που δικαίωνε πανηγυρικά τον Τ. Θεοφίλου μετά από πενταετή φυλάκιση.

Υπενθυμίζεται πως εννέα σχεδόν μήνες μετά την πανηγυρική αθώωσή του, ο Τ. Θεοφίλου αναγκάζεται να καθίσει ξανά στο εδώλιο, μετά από την αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, με την πιθανότητα να γίνει δεκτή να στέλνει τον πρώτο εκ νέου στη φυλακή για την επανάληψη της πολύκροτης δίκης.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Ιουλίου που τον αθώωσε, ο Τ. Θεοφίλου αθωώθηκε για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά.


Oι αναρχικοί κρέμασαν στον Ισθμό ένα γιγαντόπανο αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου
Την στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους , στον Τάσο Θεοφίλου ,εξέφρασαν κρεμώντας ένα τεράστιο πανό στη γέφυρα του Ισμθού, η Αναρχική Συλλογικότητα ΣΕΙΡΗΝΕΣ...


Η κίνηση αυτή είναι συμβολική εν όψει της εξέτασης της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης

 Σήμερα εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Άρειου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου που απάλλασσε από κάθε κατηγορία τον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να φυλακιστεί και πάλι.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το αίτημα του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος έχει γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έκρινε “λανθασμένη” την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της 7ης Ιουλίου 2017.

Ο αναρχικός νέος λογοτέχνης Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για ληστεία και δολοφονία, που διαπράχθηκαν στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, ενώ ο ίδιος διαπιστωμένα βρισκόταν στην Αθήνα, έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που επίσης δεν αποδείχτηκε.

Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε, ενώ ως μοναδική ένδειξη ενοχής του παρουσιάστηκε ένα καπέλο που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική– υπήρχε δικό του DNA.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ. Αλλά, ο Θεοφίλου άσκησε έφεση και τον Ιούλιο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε πως είναι αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

Η αίτηση αναίρεσης συνιστά πρόκληση κατά της δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας στοχεύσεις του βαθέος κράτους σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών


Οι αναρχικοί της Κορινθίας βρεθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα να συμπαρασταθούν στον Τάσο Θεοφίλου με συνθήματα :

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ"

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"

"ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ"


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...