Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μετά τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία


Σε μία σαφή ένδειξη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την σφοδρότερη -μέχρι σήμερα- επίθεσή του εναντίον της Συρίας, ένα γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο γενίκευσης της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που είναι μπλεγμένη στο «κουβάρι» γενικότερων ιμπεριαλιστών σχεδιασμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία, μετά από μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή επλήγησαν πέντε συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Τζόναθαν Κόρνικους, δήλωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία πριν εξαπολύσει τα πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο Κόρνικους κατηγόρησε τον επικεφαλής των δυνάμεων των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» που πολεμούν στη Συρία, στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, ότι ενορχήστρωσε την επίθεση. Όπως υποστηρίζει το ισραηλινό επιτελείο, ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εκτόξευσαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη περίπου 20 ρουκέτες εναντίον θέσεων των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Οι ισραηλινοί ισχυρισμοί κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη, μετά τις πολλές επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον ιρανικών θέσεων στη Συρία και στο πλαίσιο της γενικότερης αβεβαιότητας που υπάρχει μετά την απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

902.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...