Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Συνάντηση Λαφαζάνη, Στρατούλη, Δούκα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων στο Μετρό για ενίσχυση μέτρων ασφαλείας


Παν. Λαφαζάνης: Να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας  των μετακινήσεων και των εγκαταστάσεων του ΜΕΤΡΟ Αθηνών.
Ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τα μέλη της ΠΓ Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Δούκα, συναντήθηκαν σήμερα, 12/5, Σάββατο, με τον Πρόεδρο του  Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Σπύρο Ρεβύθη. Η συνάντηση έγινε, ενόψει της 24ωρης απεργίας, στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) τη Δευτέρα 14 Μάη, ενώ από την Πέμπτη 10 Μάη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. με αφορμή την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό ενημέρωσε  τους εκπροσώπους της ΛΑΕ για τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα προστασίας αλλά και σε ανταλλακτικά και αναλώσιμα, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην σωστή, επαρκή και έγκαιρη συντήρηση των συρμών και των δικτύων. Επίσης, και για τους μεγάλους κινδύνους που όλες αυτές οι ελλείψεις συνεπάγονται για την ασφάλεια του προσωπικού  και του επιβατικού κοινού.
Πιο συγκεκριμένα τους ενημέρωσε ότι:
  1. Δέκα εννέα (19) συρμοί των έξι βαγονιών είναι ακινητοποιημένοι με αποτέλεσμα η συχνότητα κίνησης να αραιώνει και το επιβατικό κοινό να μην εξυπηρετείται.
  2. Η ακινητοποίηση των συρμών οφείλεται στην επικινδυνότητά τους.
  3. Κυκλοφορούν συρμοί στα όρια της απαιτούμενης ασφάλειας του πάχους των επισώτρων η οποία λόγω τη τριβής βαίνει μειούμενη και αυξάνεται έτσι η επικινδυνότητα.
  4. Τα τούνελ εδώ και ενάμισι χρόνο δεν πλένονται με αποτέλεσμα να ενυπάρχουν στα τούνελ τα ρινίσματα που προκαλούνται από τις τριβές και να δημιουργούν προβλήματα στους επιβάτες που τα εισπνέουν αλλά και σε πανάκριβες συσκευές.
  5. Πολλοί πυροσβεστήρες έχουν λήξει.
  6. Ο φωτισμός στα τούνελ δεν είναι επαρκής γιατί δεν αντικαθίστανται οι λαμπτήρες που έχουν καεί.
  7. Δεν υπάρχουν ακόμη και ανταλλακτικά ευτελούς αξίας.
  8. Δεν χορηγούνται στο προσωπικό τα μέσα ατομικής προστασίας.
ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Ο Παν. Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ο πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ Αθηνών με ενημέρωσε αναλυτικά για τα αιτήματα της 24ωρης απεργίας τους την ερχόμενη Δευτέρα, που έχουν να κάνουν με την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, ανταλλακτικά και αναλώσιμα και κατά συνέπεια στη συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Τα αιτήματα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Αθηνών είναι δίκαια και η ικανοποίηση τους από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της επιχείρησης είναι απόλυτα αναγκαία και επείγουσα για την πλήρη διασφάλιση της ασφάλειας όχι μόνο των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, αλλά και των εκατομμυρίων επιβατών του, που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και το χρησιμοποιούν καθημερινά ως μέσο μεταφοράς τους.
Οι ελλείψεις αυτές στο ΜΕΤΡΟ Αθηνών είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μνημονιακών πολιτικών μείωσης των δαπανών του για το προσωπικό και τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του ενόψει της απαράδεκτης και εγκληματικής μεταφοράς του στο Υπερταμείο για το ξεπούλημά του σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, που θα πλήξει την ασφάλεια των μετακινήσεων και τις τιμές των εισιτηρίων του.
Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και καλούμε το επιβατικό κοινό να εκδηλώσει τη συμπάθεια και τη στήριξή του στα αιτήματά τους, που συνδέονται άμεσα με την ασφάλειά και τη βελτίωση των υπηρεσιών του».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...