Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Το χρονικό του μαυρίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, και η επικράτηση της αριστεράς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου


Εκλογές έλαβαν χώρα χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου γιατροί και εργαζόμενοι εξέλεγαν εκπρόσωπο στο Δ.Σ του Νοσοκομείου. Και ενώ οι εργαζόμενοι εξέλεξαν τσιράκι της διοίκησης, οι γιατροί του νοσοκομείου επέλεξαν "αριστερά" επιλέγοντας εκπρόσωπο τον Στάθη Τερζή έναν αριστερό γιατρό, που στηρίχθηκε από την παράταξη ΕΜΕΙΣ που συγκεντρώνει κόσμο από την ευρύτερη αριστερά.

Συγκεκριμένα η κάλπη έβγαλε:
Τερζής - ( αποχωρήσαντες από ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές αριστερές δυνάμεις )157
Νταβλούρος -ΝΔ 124 
Γιαννακένας - ΣΥΡΙΖΑ 56

Εδώ να θυμίσουμε ότι στις εκλογές της ΕΙΝΑ πέρσι στην Πάτρα, η αριστερή παράταξη του ΕΜΕΙΣ, θριάμβευσε στις εκλογές παίρνοντας την πρώτη θέση και 4 έδρες, η παράταξη της ΝΔ 3 έδρες, η παράταξη του ΚΚΕ μία έδρα και η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ (ΕΣΙ) μία έδρα (από πέντε), εισπράττοντας την δυσαρέσκεια των γιατρών για τα αντεργατικά μέτρα.

Εκλογή εκπροσώπου ιατρωώ στο ΔΣ ΠΓΝΠ 2018, και οι προσωπικές επιθέσεις στον Τερζή

Η σκέψη πως η υποψηφιότητα Τερζή θα έκοβε ψήφους από τον Συριζαίο Γιαννακένα, έκανε συριζαίους γιατρούς να ασκούν αφόρητες πιέσεις στον Στάθη Τερζή να αποσύρει την υποψηφιότητα του. για να μην βγει ο Νεοδημοκράτης Νταβλούρος, ενώ τον κατηγορούν ότι αβαντάρει την Δεξιά.

Το αποκορύφωμα ήταν ενα μαζικο e-mail από τον γιατρό  Παστρωμα την Δευτερα το πρωί, το οποίο σας παραθέτουμε:

Φίλε Στάθη Τερζή, σε καταψηφίζω
Ψηφίζω Κώστα Γιαννάκενα
Γιατί:
1.       Εγώ σέβομαι την πολύχρονη κοινή πορεία (και φιλία μας) μέσα από την Ε.Ι.Ν.Α. και την Παράταξη Ενωτική Συνεργασία Ιατρών (Ε.Σ.Ι.). Εσύ αποχώρησες, κανείς δεν σε έδιωξε. Γιατί άραγε;
2.       Είμαι σε μια ηλικία που δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχολούμαι με γελοιότητες και αθλιότητες.
3.       Αν σε ψηφίσω και συνεχίσουμε τη κοινή πορεία, δεν θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, όπως μέχρι σήμερα. Θα είμαι ένας υποκριτής και σιχαίνομαι την υποκρισία.
4.       Δεν αισθάνομαι ότι έχεις καμία υποχρέωση απέναντί μου. Απλώς εγώ πίστευα και πιστεύω ότι η φιλία είναι βασική πανανθρώπινη αξία.
5.       Διαφωνώ με την πρωτοβουλία σου να θέσεις υποψηφιότητα μετά από μια μακρά περίοδο συνδικαλιστικής αγρανάπαυσης πολλών ετών που εσύ ενώπιον όλων μας σε σύσκεψη της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών είχες επιλέξει. Τώρα μας εμφανίζεσαι ως «σωτήρας» των γιατρών του ΕΣΥ και των ειδικευομένων. Δεν γνωρίζεις ότι «όλοι οι αναντικατάστατοι βρίσκονται στα νεκροταφεία» κατά Μπέρναρντ Σω;
6.       Γνωρίζεις πολύ καλά ότι στην προηγούμενη εκλογή υποστηρίξαμε όλοι μαζί μια κοινή υποψηφιότητα του κ. Κατσακούλη. Γνωρίζεις επίσης καλά ότι ο Γιαννάκενας απέσυρε την υποψηφιότητα που είχε καταθέσει όταν του ζητήθηκε και υποστήριξε τη εκλογή του κ. Κατσακούλη. Γνώριζες από πολύ καιρό πριν ότι ο Γιαννάκενας θα ήταν υποψήφιος.
Πάντα ήμουν υπέρ της συλλογικής συζήτησης και της δημοκρατικής διαδικασίας για την επιλογή υποψηφίων. Επομένως δεν ανέχομαι τον συνδικαλιστικό παραγοντισμό.
7.       Υποστηρίζω την υποψηφιότητα Γιαννάκενα παρά τις κατά καιρούς (και σημαντικές) διαφωνίες μας. Είναι μια έντιμη, ηθική και καθαρή υποψηφιότητα. Έχει αποδείξει τη συνέπειά του στους αγώνες της Ε.Ι.Ν.Α. και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.. Είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του απέναντι στη Διοίκηση. Αυτός είναι ο ρόλος του εκλεγμένου εκπροσώπου των γιατρών και όχι να ταυτίζεται με τις επιλογές της εκάστοτε Διοίκησης…. 
Επίσης ο Γιαννάκενας, όπως κι εγώ, είναι αντίθετος με τη ρουσφετολογία και τις πελατειακές μικροδιευθετήσεις.
8.       Όταν επανειλημμένα και από πολλές πλευρές σου προτάθηκε να συζητήσετε με τον Γιαννάκενα και να βρείτε λύση, εσύ αρνήθηκες με γελοίες δικαιολογίες.
Όταν σου προτάθηκε εναλλακτική ενωτική υποψηφιότητα της συναδέλφου Πένυς Τάγαρη, η οποία την αποδέχθηκε, εσύ αρνήθηκες κατηγορηματικά επιμένοντας στη διάσπαση των υποψηφιοτήτων.
Σε αντίθεση με τον Γιαννάκενα ο οποίος εξέφρασε χωρίς δισταγμό την διάθεση να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
9.       Η άρνησή σου να αποσύρεις την διασπαστική υποψηφιότητά σου με τη δικαιολογία ότι δεν θέλεις να εκλεγεί ο συνάδελφος Νταβλούρος είναι σκέτη υποκρισία. 
Διαφωνώ ριζικά με την υποψηφιότητα του συνάδελφου Περικλή  Νταβλούρου με τις γνωστές σε όλους μας πολιτικές, κομματικές και άλλες απόψεις τις οποίες άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε.
Κι εγώ έχω πολιτική-κομματική προτίμηση που ποτέ δεν έκρυψα επίσης.
Γιατί μας προβάλλεσαι ως «ο Στάθης το καλό παιδί». Είσαι υπεράνω και υπερκομματικός;
Όμως Στάθη εγώ και η γενιά μου έχουμε μάθει να σεβόμαστε τις αντίπαλες απόψεις και να μη χρησιμοποιούμε μεθόδους συνδικαλιστικής και πολιτικής ανηθικότητας προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, όπως πιστεύει ο παλιμπαιδίζων  σταλινισμός.
Αν οι συνάδελφοί μας εκλέξουν τελικά τον συνάδελφο Νταβλούρο, θα είμαι ο πρώτος που θα τον συγχαρώ. Αυτό είναι πολιτικός (και συναδελφικός εν προκειμένω) πολιτισμός αν έχεις ακουστά.
«Αντιδεξιό» εκβιασμό σε μένα ρε Στάθη;  Στάθη το «αριστερόμετρο» είναι επικίνδυνο όργανο και κινδυνεύει απ’ αυτό κι εκείνος που το κρατάει… 
Η αντίληψη ότι η αλήθεια είναι μία και ένας ο ιδιοκτήτης της, ενώ όλοι οι άλλοι είναι «ψεύτες», «συμβιβασμένοι», «προδότες», «ξεπουλημένοι», καταδικάστηκε συντριπτικά  από την Ιστορία αφού πρώτα όμως προκάλεσε τερατώδη εγκλήματα.
Στάθη, εμείς οι δύο ήμασταν πάντοτε κατά του χρηματισμού των νοσοκομειακών γιατρών και κατά της κατευθυνόμενης ιδιοτελούς συνταγογράφησης και γενικότερα κατά της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας.

Ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης, γιατρός ακτινολόγος είχε γράψει κάτι που μας αφορά όλους:
«Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος 
ήτανε
η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες
κι άλλοι την πάθανε που τότε
είπαν το ναι
και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες

Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος 
ήτανε
κι οι άνθρωποι γεμάτοι είναι
τώρα απαιτήσεις
αφού σήμερα δε θα ‘λεγε το
ίδιο το ναι
τώρα περίσσεψαν η σύνεση
και η κρίση»

και 

«Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά,
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου»

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΕΡΖΗΣ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ , ΑΛΛΆ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ........ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΕΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣΣχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...