Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

ΦΩΤΟ: Όταν είσαι πολιτικός αλήτης Κατρούγκαλε, κάνεις χήρες γυναίκες να κλαίνε στο δρόμο

Η φωτογραφίες από τον φωτογράφο Γιάννη Κέμμο

Έξω απο τη Βουλή βρέθηκαν οι χήρες -κυρίως στρατιωτικών- που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις, από τον νόμο Κατρούγκαλου.


Οι χήρες αφού πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, έκαναν πορεία στη Βουλή και έκλεισαν την Βασ. Σοφίας, μπροστά από το Κοινοβούλιο. Μάλιστα υπήρξαν και επεισόδια με οδηγούς που διαμαρτυρήθηκαν.

Τονίζεται ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου, μετά και τη μείωση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας : Παραμένει το ηλικιακό όριο των 55 ετών για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης λόγω θανάτου στις χήρες. Πέφτει όμως το ποσοστό τών συντάξεων θανάτου από το 70% στο 50%, στερώντας από χήρες και τις οικογένειές τους τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σε περίπτωση που οι χήρες είναι κάτω των 52 ετών, λαμβάνουν σύνταξη για μία τριετία και μετά αυτή διακόπτεται εφ’ όρου ζωής, χωρίς έστω να λαμβάνουν τις εισφορές του θανόντος στο κράτος.


Χήρες,οι οποίες αφού έχασαν τον άνθρωπο - στήριγμα τους,αναγκάζονται να χάσουν και την αξιοπρέπεια τους γιατί ο...κομμουνιστής υπουργός με τα σατέν μαντηλάκια,Γιώργης Κατρούγκαλος με τ' όνομα (της κυβερνήσεως της..."αριστεράς" ντε) έκρινε ότι μαζί με τους άντρες τους πρέπει να χάσουν κι όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα τους!

Τώρα αναγκάζονται να διεκδικήσουν το αυτονόητο διαμαρτυρόμενες έξω από τη Βουλή,κλείνοντας τη Β.Σοφίας και ακούγοντας από πάνω τα σχολιανά τους από τους...βιαστικούς ελληναράδες οδηγούς!

Υ.Γ. Η #ξεφτίλα του κράτους,η #ξεφτίλα της αριστεράς!Θα έρθει η ώρα σας αργά ή γρήγορα!

Δ. Στρατούλης: Να καταργηθούν τα ρατσιστικά ηλικιακά κριτήρια στις συντάξεις χηρείας και να επανέλθουν στο 70%

Κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. Από Δ. Στρατούλη και Τ. Μαυρόπουλο στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στη μείωση ή και κατάργηση των συντάξεων χηρείας

Κλιμάκιο στελεχών της ΛΑΕ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ της και πρώην Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Τάσο Μαυρόπουλο μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση συζύγων θανόντων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Μάη, από το σύλλογο «ΑΞΙΑ», μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στις περικοπές και καταργήσεις των συντάξεων χηρείας.

Ο Δ. Στρατούλης μιλώντας στη συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εκφράζω την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της ΛΑ.Ε στο δίκαιο αγώνα σας. Η ρύθμιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου), με την οποία αφενός καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας με ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 55 ετών) και αφετέρου μειώθηκαν από 70% της σύνταξης του θανόντος /σης στο 50%, είναι άδικη, ρατσιστική, ανθωποκτόνα, βάρβαρη και συνιστά κοινωνικό έγκλημα.


Το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 πρέπει να καταργηθεί, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάργηση και στην περικοπή των συντάξεων χηρείας. Η σύνταξη χηρείας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι οι κόποι και οι ασφαλιστικές εισφορές μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής, είναι δικαίωμα και σεβασμός στην αξιοπρέπεια».Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...