Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Ο Κούλογλου μιλά για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ!


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1  αναφερόμενος στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες  αιφνιδίασε λέγοντας πως δεν απορρίπτει και το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού με συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, εφόσον ισχύσει η απλή αναλογική.

«Εάν υπάρξει εφαρμογή της απλής αναλογικής, τότε υπάρχει ανάγκη ευρύτατων συγκλήσεων, όχι μόνο με συγγενείς πολιτικούς χώρους, αλλά και με χώρους που δεν είναι συγγενείς μας. Αυτό που κάθε φορά πρέπει να αναζητείται δεν είναι η εξυπηρέτηση των στενά κομματικών συμφερόντων, αλλά η εξυπηρέτηση της χώρας. Εάν η χώρα βρεθεί σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση φυσικά, θα πρέπει να γίνουν κυβερνητικές συμμαχίες, έστω και ανορθόδοξες, για να εξασφαλιστεί η ηρεμία της χώρας.

Και το 1990 που ήταν μια πολύ κρίσιμη περίοδος για τη χώρα και δεν μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση σχηματίστηκε οικουμενική κυβέρνηση».

Συνεργασία με τους ΑΝΕΛ  τέλος . Πιθανότητα συνεργασίας  και με την Φώφη!

O  κ. Κούλογλου ανέφερε πως η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ  τελειώνει με την προκήρυξη των εκλογών και πως μετεκλογικά η λογική συνεργασία είναι με το Κίνημα Αλλαγής, εφόσον αυτό απαλλαχθεί από στελέχη που έχουν δεξιά λογική όπως οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος όπως είπε χαρακτηριστικά, για  τους οποίους προέβλεψε ότι μπορεί να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

«Με το τέλος του μνημονίου κλείνει μια ιστορική περίοδος όπου η χώρα ήταν σε έκτακτη κατάσταση και απαιτούσε έκτακτες συνεργασίες. Όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη η αριστερά συνεργάζεται με την κεντροαριστερά. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ κλείνει με την προκήρυξη των εκλογών. Είναι προς τιμήν του κ. Καμμένου ότι τήρησε την συνεργασία μας, παρά τα προβλήματα στο εκλογικό του ακροατήριο, όμως η συνεργασία αυτή τελειώνει.

Η συνεργασία μας μετεκλογικά πρέπει να είναι με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά εάν εννοείται σοσιαλιστή τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βενιζέλο, αυτή την πτέρυγα των ανθρώπων και την πολιτική σκέψη δεν θεωρώ ότι έχει καμία σχέση με την σοσιαλδημοκρατία. Είναι μια δεξιά πολιτική σκέψη που θα καταλήξει σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, και ίσως καταφέρουν τελικά να μπουν και  στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν λέει ο Λοβέρδος αρχισυμμορίτη τον Τσίπρα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας, ή όταν πρόσωπα εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις όπως η υπόθεση Novartis».

Στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας ξανά με τους ΑΝΕΛ, εφόσον οι κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος δεν φύγουν από το Κίνημα Αλλαγής και ποιον προτιμά μεταξύ Καμμένου και Βενιζέλου ο κ. Κούλογλου ανέφερε:

«Η μετεκλογική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι κάτι που θα ήταν έξω από την δική μου συλλογιστική, θεωρώ ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ώς προς το δίλημμα Καμμένος ή Βενιζέλος μου ζητάτε να επιλέξω μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδις. Εννοώ μετεκλογικές συνεργασίες, όχι ανθρώπους. Εγώ θα προτιμούσα μια υγιή σοσιαλδημοκρατία απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και με αυτοκριτική για να συνεργαστεί μαζί μας».
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...