Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

“Διανοητικά καθυστερημένοι” είναι για το Μπουτάρη, όσοι αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη “ρεζίλι-city” λόγω των πλημμυρών
Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στην πόλη από τη χτεσινή βροχή.

Όπως έσπευσε να σημειώσει, ο κεντρικός δήμος και κατ’ επέκταση ο ίδιος, δε φέρει καμία ευθύνη
για νερό, ρεύμα και χειμάρρους ενώ αν φταίει κάποιος είναι αυτός που μπάζωσε τα ρέματα.

Ο δήμαρχος εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για την ποσότητα της βροχής που έπεσε χτες, καθώς και για το διαμέτρημα του αποχετευτικού δικτύου που χρειάζεται για την απορροή του νερού:

Η χθεσινή καταιγίδα ήταν εξαιρετικού μεγέθους. Είμαι 75 χρονών δεν θυμάμαι τη Θεσσαλονίκη να έχει υποστεί τέτοια καταστροφή. Έπεσαν 70 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε μια ώρα. Πρακτικά σημαίνει ότι για να απορροφηθεί τόσο νερό από το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο, θα έπρεπε το δίκτυο να έχει τη διατομή μιας σήραγγας του μετρό

Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος για την αντίδραση του δήμου μετά τη βροχόπτωση, ενώ σημείωσε πως οι όποιες ζημιές ήταν αναπόφευκτες.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, διότι ο δήμος μετά τη μεγάλη νεροποντή αντέδρασε άμεσα, συμμάζεψε τα μπάζα και τα φερτά υλικά κατέβηκαν από τους χειμάρρους και έκανε το καθήκον του. Τα συνεργεία βγήκαν έξω, καθαρίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι και μπορώ να πω πως μέχρι το βράδυ υπήρχε εικόνα ευταξίας στην πόλη. Από κει και πέρα οι ζημιές που έγιναν στα υπόγεια στις επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες, με την πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει το καθήκον της

Αναφερόμενος σε όποιον μπορεί να κρατάει μια επικριτική στάση απέναντι στο δήμο και στην προετοιμασία που έκανε για το σπάνιο φυσικό φαινόμενο της νεροποντής, ο δήμαρχος φρόντισε να τους χαρακτηρίσει “διανοητικά καθυστερημένους”:

Έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ανθεκτικών πόλεων το “Resilient Cities”, το οποίο κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι το κοροϊδεύουν, γιατί λέγεται έτσι στα αγγλικά. Οι δικοί μας εξυπνάκηδες το λένε “ρεζίλι- σίτι”. Δεν είναι όμως έτσι. Αυτή τη δουλειά κάνει το πρόγραμμα.

Προσπαθεί να προετοιμάσει τη Θεσσαλονίκη για μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως είναι πλημμύρες, πυρκαγιά, σεισμός, καταστροφές που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Πώς θα μπορέσουμε να τις προλάβουμε και να τις αντιμετωπίσουμε

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διευκρίνησε επίσης, πως αν κάποιος φορέας δεν αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη αναφορικά με όσα συνέβησαν στο δήμο Θεσσαλονίκης, τότε θα το κάνει ο ίδιος ο δήμος Θεσσαλονίκης!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...