Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Και η Τουρκία παρεμβαίνει, εξευτελίζοντας την χώρα, για την άδεια Κουφοντίνα


Καμία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Μετά την γεμάτη εκδίκηση εξευτελιστική για την χώρα επέμβαση των ΗΠΑ ενάντια στην άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα, την σκυτάλη παρέλαβε η Τουρκία.
Η Άγκυρα με «διδακτική» στο ύφος και συνάμα περιφρονητική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επεμβαίνει κατάφωρα στις εσωτερικές διαδικασίες της χώρας, περιφρονώντας και αφήνοντας στο περιθώριο το θεσμικό καθεστώς της Ελλάδας.
Το θλιβερό κατάντημα μιας χώρας, που δέχεται επεμβάσεις και προσβολές, έχοντας μετατραπεί σε κλωτσοσκούφι τρίτων, υπερπόντιων και γειτόνων, είναι ότι δεν τολμά καν να απαντήσει στις περιφρονητικές προκλήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι έχει φτάσει στο έσχατο σημείο κατάπτωσης.
Την απόφαση των ελληνικών Αρχών να χορηγήσουν νέα 48ωρη άδεια στον αρχιεκτελεστή της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικάζει η Άγκυρα.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αφήνει αιχμές για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό το γεγονός ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», ενώ εγκαλεί την χώρα μας και απαιτεί να τηρεί τις υποχρεώσεις της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.
Καταδικάζουμε εντόνως τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.
Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας άναδρος τρομοκράτης ο οποίος έχει δολοφονήσει τους διπλωμάτες μας που έχουν υπηρετήσει με τιμή στις αντιπροσωπείες μας στο εξωτερικό.
Καλούμε τις ελληνικές αρχές να μην κάνουν βήματα που θα δημιουργήσουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...