Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

6 σους 10 εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους με ταλέντο. Αντίθετα βρίσκουν εργαζόμενους που δεν τους πληρώνουν
Ένα δράμα ζουν οι Έλληνες εργοδότες στην χώρα που σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας MonPower Group, δεν μπορούν κατά 60% να βρουν τους κατάλληλους εργαζόμενους με εμπειρία και ταλέντο.

Η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (27%), τεχνικών δεξιοτήτων (25%), διαθέσιμων υποψηφίων (17%), η προσδοκία υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη (12%) και η έλλειψη προσωπικών δεξιοτήτων (7%), καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

Αυτά είναι τα κακά νέα για τους εργοδότες της χώρας, αλλά τα "καλά" νέα είναι πολύ καλύτερα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από τρεις έως και 12 μήνες, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι το φαινόμενο της πληρωμής σε είδος, γεγονός που θυμίζει συνθήκες Μεσαίωνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, υπάρχουν εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντας τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία ή ημερήσια σίτιση, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν μέρος του μισθού των εργαζομένων τους με κουπόνια αγοράς τροφίμων και άλλων προϊόντων. Μάλιστα, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο σε σουπερμάρκετ αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που καταβάλλουν έως και το ένα τρίτο των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων τους με τη μορφή κουπονιών αγοράς τροφίμων από σουπερμάρκετ.

Επίσης, προσλαμβάνουν νέους και νέες κυρίως κάτω των 25 ετών, ακόμη και με μηναία σύμβαση 4ωρης απασχόλησης με 180 ευρώ, δηλαδή 2,25 ευρώ ημερομίσθιο, ενώ την ίδια ώρα, περίπου 1.000.000 εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν, όπως επιβάλλει ο νόμος, επίδομα αδείας.

Ακόμη, αυξάνονται συνεχώς οι περιπτώσεις όπου οι εργοδότες δίνουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, αντί για μισθό, λέγοντας πως θα καταβάλλουν μελλοντικά τα υπόλοιπα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τα στοιχειά του συστήματος Εργάνη, σημαντικό μερίδιο στην αγορά εργασίας καταλαμβάνουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Ειδικότερα, από τις 423.174 αναγγελίες προσλήψεων που έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2014 οι 232.383 αφορούσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οι 140.527 σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και υπόλοιπες 50.264 σε εκ περιτροπής απασχόληση.
 
Αυτό που περιμένουν οι εργοδότες να δουλέψουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι τους, κουβαλώντας τα προβλήματα που δημιουργεί στις ζωές τους η απληρωσιά, μας ξεπερνάει!
 


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...