Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Υπάλληλος εφοπλιστικού ενημερωτικού ομίλου για συνταξιούχους: Ζήσανε καλά αρκετά χρόνια. Οι συντάξεις πρέπει να κοπού
Είσαι συνταξιούχος; Πλήρωνες για χρόνια ασφαλιστικές εισφορές με την ελπίδα πως όταν δε θα μπορείς πλέον να δουλεύεις, θα παραμείνεις ζωντανός για κάποια χρόνια; Βλέπεις αυτή σου την ελπίδα να διαψεύδεται μέρα με τη μέρα; Μην ανησυχείς. Πάντα θα βρίσκεται ένας υπάλληλος εφοπλιστή, για να σου εξηγήσει πώς η εξαθλίωσή σου, θα βοηθήσει την οικονομία.

Σήμερα αυτό το ρόλο, ανέλαβε ο Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο δημοσιογραφικό οργανισμό του εφοπλιστή Αλαφούζου.

Ο Τάσος Τέλλογλου, που όταν αναφέρεται σε συνταξιούχους, μιλάει στο πρώτο πληθυντικό παρότι ακόμα αρθρογραφεί σε εφημερίδες και εμφανίζεται σε κανάλια, είναι εδώ για να σου εξηγήσει πώς η εξαθλίωσή σου, θα βοηθήσει την οικονομία και συγκεκριμένα, πώς θα ανεβάσει το εισόδημα των νέων ανθρώπων:

Ο Τάσος Τέλλογλου δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη όταν θέλει να αιτιολογήσει την εξαθλίωση μερίδας του πληθυσμού. Υπάρχει ανεργία; Φταίνε οι “λαθρομετανάστες“. Δεν έρχονται επενδύσεις; Φταίνε οι κομμουνιστές. Ο μισθός των νέων εργαζόμενων, έχει αντικατασταθεί από κάποιο χαρτζιλίκι; Σίγουρα φταίνε οι συνταξιούχοι.

Ένας αέναος και συνήθως νικηφόρος αγώνας, προκειμένου ο υπάλληλος ενός πλουσίου, να πείσει έναν φτωχό πως για τη φτώχεια του φταίει κάποιος άλλος φτωχός και όχι κάποιος πλούσιος.

Κάποτε, κάποιος το είχε γράψει πιο εύγλωττα σε έναν τοίχο:


Ειδησεογραφία: Πλούσιοι που πληρώνουν πλούσιους για να πουν στη μεσαία τάξη πως φταίνε οι φτωχοί

Οι αναγνώστες του Παράθυρου, ίσως να θυμούνται πιο έντονα τον Τάσο Τέλλογλου, από τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του διορισμού ενός κυρίου “Εξοικονομάκη” ως ειδικός συνεργάτης σε θέματα αφρικανικής σκόνης…Είναι εντυπωσιακό το πάθος με το οποίο θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας και πολέμιοι του κρατισμού, ζητάνε από το κράτος να κλέψει λεφτά των πολιτών (γιατί οι συντάξεις δεν είναι κάποιου είδους κρατική ελεημοσύνη, αλλά λεφτά δουλεμένα). Αναρωτιόμαστε, γιατί αφού ψάχνουμε κοινωνικές ομάδες από τις οποίες καλούμε το κράτος να πάρει λεφτά από κάποιον, να μην εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε για μια φορά από τους εφοπλιστές.

Τόσες φορές κόψαμε από τις συντάξεις και τα πράγματα δε βελτιώθηκαν ιδιαίτερα. Ας δοκιμάσουμε κάτι καινούριο βρε αδερφέ…

*Άρθρο αναγνώστη


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...