Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Το επίκινδυνο κυβερνητικό πρόγραμμα του κύριου Μητσοτάκη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι άδικα, παρουσιάζεται αβανταδόρος του νεοφιλελεύθερου επίσης Τσίπρα, όταν την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένος, η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί την ακροδεξιά ρητορική, θυμίζει ολίγον ΕΠΕΝ, και πουλώντας ασφάλεια, εκκαθάριση Εξαρχείων προσφέρει ένα ψευτοπροοδευτικό άλλοθι για τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως μιλά πιο "σοβαρά", σε ΣΕΒ, και εκπροσώπους της ντόπιας ολιγαρχίας γίνεται πιο ανατριχιαστικά συγκεκριμένος. Και εκτός της υπόσχεσης της πτώσης του ΕΝΦΙΑ που τέλοσπαντων είναι πιασάρικο, το υπόλοιπο οικονομικό πρόγραμμα του φαντάζει να ολοκληρώνει την μετατροπή της χώρας σε μπανανία.

Ο Κύριος Μητσοτάκης πρώτον υπόσχεται μείωση της φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%. Σημειώνουμε εδώ, μόνο των επιχειρήσεων, και αν σκεφτεί κανείς ότι το κάνει για τους μικρομεσαίους ας αναλογιστούμε πόσα δις ευρώ θα χάσει το Κρατικό ταμείο από την απώλεια φόρων από μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν και ένα σημαντικό σεφτέ στα φορολογικά έσοδα της χώρας σήμερα (οι μισθωτοί παραμένουν οι μεγάλοι αιμοδότες του Κράτους). Δεν υπόσχεται μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων, αλλά των φίλων του, μεγαλοκαρχαριών.

Ο Κούλης υπόσχεται μείωση εργοδοτικών εισφορών άμεσα (όχι της συμμετοχής των μισθωτών για να μην πάει ο νους μας στο κακό), και αναμόρφωση (πάλι, πάλι) του ασφαλιστικού. Δηλαδή οι εργοδότες θα πληρώνουν λιγότερα, άρα οι μισθωτοί περισσότερα. 

Επίσης ένα εξαιρετικό μέτρο που προαναγγέλλει είναι η αδειοδότηση επιχειρήσεων, η εκτέλεση περιβαντολλογικών μελετών από ιδιώτες. Τέρμα το καθυστερημένο δημόσιο λέει ο Κούλης, και υπόσχεται ότι θα αφήνει τις επιχειρήσεις να αυτο-αδειοδοτούνται επί της ουσίας, αφού ένας ιδιωτικός φορέας θα είναι υποχείριο της εκάστοτε Ελ Ντοράντο που θα θέλει να κατασρτρέψει έναν ολόκληρο νομό.

Αυτά βέβαια θα τα κάνει και ο Τσίπρας, αφού τα παραπάνω είναι επιταγές των δανειστών, το θέμα είναι ο Τσίπρας σαν καλή πουτάνα κρύβεται!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...